Inspirasi Santai

Mesej Daripada Dato’ Aliff Syukri Hampir Buat Heliza Menangis, Rupanya…

Sebelum ini, warga Malaysia ratanya begitu memuji tindakan selebriti popular, Neelofa yang telah menyalurkan bantuan ke tabung Misi Syria melalui pendedahan yang dilakukan oleh aktivis kemanusiaan misi tersebut, Heliza Helmi. Walaupun Neelofa sering dihentam dan dilemparkan dengan kritikan warga netizen ekoran kontroversi yang ditimbulkan, siapa sangka selebriti tersebut mempunyai hati yang begitu pemurah! Pendedahan itu telah membuka mata warga netizen agar tidak terlalu mudah untuk menghakimi seseorang.

BACA: Heliza Helmi Dedah Mesej Daripada Neelofa, Tak Sangka Ini Hajatnya! 

View this post on Instagram

SEBARKAN _ MISI BANTUAN KEMANUSIAN KECEMASAN MUSIM SEJUK RESCUE SYRIA (MAPIM)* FEBRUARY-MAC 2019 ______________________ Berikut bantuan terdesak yg diperlukan: – RM200 bantuan selimut – RM2,500 satu khemah pelarian (1000 diperlukan Urgent!) – RM1000 bantuan ubat-ubatan – RM200 bantuan food pack utk 1 bulan – RM250 bantuan alat pemanas – RM250 bantuan keperluan baju winter *Bantuan Lain yang diperlukan untuk 3 juta pelarian Syria* – Wakaf Masjid – Wakaf sekolah khemah – Wakaf Mobile Clinic – Penempatan Anak Syuhada (Yatim) – Dapur Ummah untuk masak harian kepada pelarian tanpa rumah ————————————– 2 CARA MENYUMBANG KE DANA BANTUAN KECEMASAN RESCUE SYRIA (MAPIM) ————————————— 1. Saudara yang prihatin boleh terus menyumbang melalui bank pilihan secara online (FPX): . INFAQ SEKARANG ▶️ www.tabungsyria.com INFAQ SEKARANG ▶️ www.tabungsyria.com INFAQ SEKARANG ▶️ www.tabungsyria.com . ATAU . 2. Salurkan Sumbangan Menerusi Maybank Islamic SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM) Akaun No : 562834636987

A post shared by 🎯H E L I Z A H E L M I 🎯 (@nurhelizahelmi) on

Masih dalam usaha membantu warga Syria, pasukan bantuan kemanusiaan ini masih memerluk4n sejumlah wang bagi membantu pelarian Syria yang sedang menghadapi musim sejuk. Semalam sekali lagi warga netizen dikejutkan dengan pendedahan yang dilakukan oleh Heliza. Ternyata jutawan terkenal Dato’ Aliff Syukri turut menghubungi Heliza untuk menyalurkan sumbangannya.

Pendedahan tersebut dilakukan menerusi Instagram (IG) Story milik Heliza yang memaparkan sebahagian perbualan bersama Dato’ Aliff Syukri .

Ya Allah, rasa nak nangis dapat DM dari Dato’

“Semoga dapat ringankan beban di sana ye Heliza”

Pendedahan tersebut turut mendapat reaksi yang positif daripada warga netizen. Mana tidaknya, walupun sering dikecam kerana menimbulkan kontroversi dan dikatakan terlalu bermegah dan menunjuk-nunjuk, kali ini Dato’ Aliff Syukri bertindak menderma tanpa menghebahkan perkara tersebut. Tindakan tersebut dipuji warga netizen dan usahawan itu juga turut didoakan agar sentiasa murah rezeki dan diberkati Allah.

Dato Alif ni pasal Sajat je aku tak sokong…soal lain dia memang pemurah

Ni baru betul buat baik sorok2

Sebab tu rezeki Dato’ melimpah ruah

Sumber: gempak

1
like
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.