Viral Hiburan

Meragam Sebab Tak Ada Orang Nak Layan, Saharul Ridzwan Minta Maaf Pada Anak

Meragam Sebab Tak Ada Orang Nak Layan, Saharul Ridzwan Minta Maaf Pada Anak 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Sudah menjadi lumrah buat anak-anak kecil untuk meminta perhatian. Kadangkala perkara kecil dan dianggap remeh oleh orang dewasa itulah yang menjadi punca mereka meragam. Akan tetapi, cahaya mata sulung Saharul Ridzwan merajuk kerana sebab yang tak disangkakan.

BACA: [VIDEO] Nubhan Pujuk Anak Meragam Teruk, Tapi Muzik Latar Pula Undang Syahdu

Dodoikan Fateema untuk tidur, Ali pula sedang bermain di ruang tamu

Pada suatu malam, selebriti ini mengakui berasa sangat penat kerana sibuk bekerja. Selain itu, dia juga mengambil alih tugas mendodoikan anak bongsunya yang bernama Fateema Azzahra untuk tidur kerana si isteri iaitu Qaabila Deena Emir berasa kurang sihat. Anak sulungnya iaitu Muhammad Luth Ali sedang bermain di ruang tamu ketika itu.


Meragam Sebab Tak Ada Orang Nak Layan, Saharul Ridzwan Minta Maaf Pada Anak 2

Tiba-tiba anak meragam, rupanya sebab tak ada orang nak layan dia

Tidak semena-mena, Ali masuk ke bilik dan mula merengek selain membaling alat mainannya. Melihat sahaja situasi itu, Saharul kemudiannya memujuk serta menyoal Ali beberapa kali. Rupa-rupanya, kanak-kanak 3 tahun berkenaan ‘buat hal’ kerana tiada siapa ingin melayannya.

Meragam Sebab Tak Ada Orang Nak Layan, Saharul Ridzwan Minta Maaf Pada Anak 3

Mohon maaf pada anak, ibu bapa harus lebih peka dengan sikap si kecil

Tanpa membuang masa, pelakon drama ‘Camelia’ ini mengajak si kecil itu keluar berjalan bersama. Di hujung posting tersebut, Saharul memohon maaf kepada Ali. Dia juga sempat berpesan kepada masyarakat untuk peka terhadap sikap si kecil. Hal ini kerana, mungkin punca mereka meragam adalah kerana ibu bapa sendiri.

View this post on Instagram

Baba minta maaf Ali 😭 . Saja perkongsian utk ibu bapa tentang "Parenting". Semoga kita boleh berkongsi pengalaman masing2. Anak anak ada perasaan , dan selalunya perasaan itu diluahkan melalui perbuatan. Hari ni macam busy sikit, jadi bila balik sy rasa penat, masuk bilik, rest, lepas tu dodoikan Fateema utk tidur. Deena macam tak sihat sikit, Ali kami tinggalkan kat ruang tamu dengan aunties dia. . Tiba- tiba Ali masuk bilik merengek, baling2 toys lepas tu masuk bilik cakap "I want to watch King Kong" sambil pegang toys. Lepas tu menangis dekat lantai. Sy passkan Fateema pada Deena, sy angkat Ali dengan niat nak marah pada mulanya, then sy tanya soalan yang selalu sy tanya: "Why you cry? You big boy already. You cannot cry like a baby" Banyak kali sy tanya then finally dia cakap: "Nobody wants to play with me. I want to play" Allah, sedihnya dengar. Makin tersedu2 dia nangis. Sy hug dia, cakap "Come go out with Baba, jalan2 naik kereta"- Happy dia. Anak Baba ❤️ . Kadang2 kita terlepas pandang tentang masa utk anak2 kita, kadang2 kita fikir yang anak2 buat perangai sebab degil, taknak dengar cakap. Tapi sebenarnya salah kita. Kita kurang peka dengan anak2 kita. Mungkin kita penat. Mungkin kita stress pasal kerja, sampai kita tak nampak kesalahan kita sendiri. Kita salahkan perangai anak kita. . Sorry my boy ❤️. Baba promise cuba jadi Baba yang terbaik utk Ali dan Fateema. P/s: ambik gambar semua ni masa baru masuk kereta, kereta tak bergerak pun

A post shared by Saharul Ridzwan® (@saharulridzwan) on

Sumber: IG Saharul Ridzwan


Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya