Cinta & Perhubungan Realiti Hidup Semasa

“Masa Scan Tu, Doktor Cakap Tak Nampak Denyutan Jantung Baby Kat Mana..”

Kehadiran cahaya amat ibarat sinaran yang menyinari kehidupan sepasang suami isteri. Meskipun bagitu, siapalah kita untuk menolak qada dan qadar Allah SWT apabila anak tersebut dijemput Ilahi. Seperti perkongsian saudara Fakhri Ery di laman Facebook miliknya apabila denyutan jantung bayi dalam kandungan isterinya dikatakan sudah berhenti ketika usia kandungan mencecah tempoh 27 minggu.

BACA : Baru 2 Hari Bersalin, Ibu Nekad Buang Bayi Sebab Takde Setitik Susu Badan!

Menurut Fakhri, isterinya itu sudah menbeli segala keperluan buat bayi yang bakal lahir  kerana terlalu teruja selepas membuat imbasan jantina bayi beberapa hari sebelumnya. Pada hari Khamis itu, isterinya ada mengadu bayi dalam kandungan tidak terlalu aktif.

Masa doktor scan, dia cakap tak nampak jantung baby..

Keesokkan harinya, si isteri mengadu sekali lagi mengenai keadaan bayi dalam kandungan yang tidak bergerak. Apabila mereka pergi ke klinik untuk melakukan imbasan, doktor memberitahu bahawa jantung bayi tidak kelihatan.

Doktor kata anak awak dah takde dah ni..

Melihat akan tindakan doktor itu yang sedaya upaya mahu terus buat imbasan, Fakhri sudah mula berasa sebak kerana jantung bayinya tidak berdenyut langsung kerana sudah meninggaI dunia. Lalu, doktor itu mengisi satu borang untuk mereka rujuk ke HospitaI SuItanah Nur Zahirah (HSNZ).

Takde jalan lain ke nak selamatkan baby ni..

Jelas doktor yang merawat, kandungan isterinya sudah tiada aliran dar4h dan denyutan jantung. Selepas itu, doktor tersebut memberitahu bahawa isterinya perlu melahirkan bayi itu kerana sudah disahkan meninggaI dunia.

Posting Fakhri 2 hari lalu

Kemudian, isterinya ditahan di pusat perubatan sebelum melahirnya anak syurga mereka yang diberikan nama Muhammad Yusof bin Muhammad Fakhri pada tanggal 8 Julai 2019 dan jam 9.53 malam. Anak kecil itu dimandi dan dikafankan di HSNZ sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Kg. Merbau Pat4h.

Hadirmu hanya 27 minggu dalam kandungan mama..

Fakhri berterima kasih kepada semua ahli keluarganya kerana sentiasa memberi bantuan dan juga mendoakan segala kebaikan kepada mereka. Tidak dilupakan juga isteri yang melahirkan bayinya dan berdoa agar anak syurga itu mendapat kebaikan buat mereka berdua di akhirat kelak.

Sumber : FB Fakhri Ery