Inspirasi

“Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab…” – Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Apabila bercakap tentang ibu, kita pasti tidak dapat menafikan lagi segala jasa dan pengorbanannya yang tidak terbalas. Bukan sahaja penat mengusung kita selama 9 bulan di dalam perut malahan apabila sudah tiba masa, sekali lagi dia perlu bertarung nyawa demi memastikan anak yang dikandung selamat lahir ke dunia. Pengorbanan ibu yang terlalu besar ini membuatkan kita wajib mengutamakan dan menyayanginya sepenuh masa.


Baca : “Ibu Kandungkan Kamu 9 Bulan..”-Kisah Anak M4ti Dilanggar Kawan Sendiri, Sebak!

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 2
Gambar sekadar hiasan

Begitulah kisah yang boleh digambarkan apabila seorang lelaki bernama Muhammad Ridwan telah berkongsikan screenshot ucapan hari jadi yang dibuat oleh ibunya menerusi  aplikasi Whatsapp. Di awal mesej tersebut, ibunya juga sempat mendoakan kesejahteraan anaknya itu.

Selamat Hari Lahir yang ke 21

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 3

Namun berganjak kepada mesej seterusnya, ibunya telah mendedahkan bahawa ketika usia ibunya 26 tahun, dia telah kehilangan rahim selepas selamat melahirkan anak kedua.


Dah sampai masa untuk Along dan Adik tahu

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 4

Ketika cuba melahirkan anak kedua, ibunya berada dalam keadaan kr1tikal kerana kehilangan banyak d4rah berikutan rahim yang telah hancur.  Oleh itu, rahimya perlu dibuang dan sebab itu juga ibunya hanya mampu melahirkan dua orang anak sahaja. Setelah rahim dibuang, ibunya tidak didatangi haid dan kerap sak1t sendi.


Ibu hampir hilang nyawa kerana hilang banyak d4rah

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 5

Along dan adik je harta yang kami ada di dunia dan akhirat

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 6

Menerusi satu komen retweet pula, seorang doktor lelaki telah menyatakan bahawa rahim sebenarnya suatu anugerah buat kaum wanita.

Bila rahim dah hilang, haid tak akan datang. Dia perlu alami pelbagai komplikasi. Wahai wanita, rahim tu anugerah Allah. Dia cipta h0rmon estrogen dan progesteron untuk lindungi kalian semua…

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 7

Netizen juga turut merasa sebak dengan kisah ibu ini.

Semoga you satu family sihat sejahtera

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 8

Semoga menjadi anak yang baik untuk ibu bapa
"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 9

Banggakan dan selalu tanya khabar ibu bapa kau

"Mak Terpaksa Buang Rahim Sebab..." - Anak Sebak Baca Luahan Terpendam Ibunya 10

Sumber: Twitter Ridwan

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook