Semasa Viral

“Macam Pelakon Sinetron”- Gadis Ini Jadi Tumpuan Bila Muncul Lama Dalam Berita 

Berita orang lain yang dilaporkan, tapi wajah orang lain pula yang banyak dipaparkan dalam liputan berita tersebut. Itulah yang terjadi pada seorang gadis bernama Dahlia Rizal ini. Walaupun tidak tahu wajahnya sedang menjadi fokus lensa kamera seorang jurugambar ketika membuat liputan berita di sebuah mahkamah, namun keayuan wajah miliknya telah memukau tumpuan ramai netizen.

BACA: “Cantiknya Mommy To Be” – Makin Berseri Sejak Hamil, Elfira Loy Dipuji Netizen

Aku nampak jodoh

Perkara itu mula tular di media sosial apabila seorang lelaki bernama Adib berkongsikan potongan video liputan berita itu ke Twitter miliknya. Walaupun video itu hanya berdurasi 14 saat, namun ramai menyifatkan gadis ini sebagai cantik.

Tak tipu dia punya lawa tu

Malah sikap ‘nakal’ jurukamera yang banyak memfokuskan wajah gadis ini juga menjadi bualan lawak netizen. Mereka menyifatkan petugas media itu telah ‘tangkap cintan’ dengan gadis berselendang hitam itu ketika sedang menjalankan tugas di lapangan.

Cameraman pun confuse mana lagi penting 

Menurut Dahlia, dia tiada kena mengena dengan isu berita tersebut, malah dia hanya bersama rakan kuliah dan pensyarahnya atas urusan lain ketika berada di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur itu. Dahlia yang juga merupakan seorang Instafamous turut berkongsikan video tersebut ke laman Instagram miliknya.

Sumpah I takde kene mengena dengan N4jib

Sumber: IG itsdshazal, Twitter MuhdAdibAnwar