Cinta & Perhubungan Viral

Lepas 40 Tahun Jadi Pilot, Bapa Rela ‘Turun Pangkat’ Nak 1 Pesawat Dengan Anak!

Dapat berkhidmat dengan ahli keluarga sendiri dalam satu tempat kerja yang sama merupakan perkara sangat menyeronokkan. Bila datang part bersembang itulah yang paling ditunggu-tunggu sebab boleh bergosip macam-macam perkara. Seperti perkongsian kisah pendek oleh saudari Safia Anisa di Twitter yang juga merupakan seorang juruterbang apabila dia memberitahu pernah mengelolakan pesawat bersama bapanya sendiri!

BACA : “Jangan Jadi Ibu Bapa Atau Iparduai Yang Merampas Kebahagiaan Anak Menantu..”

Menurut Safia, bapanya telah meninggaIkan syarikat tempatnya bekerja sebelum ini sedangkan dia telah berkhidmat selama berpuluh tahun di situ. Malah, bapanya itu rela menjadi juruterang ‘junior’ semata-mata untuk bersama 2 orang anak perempuannya.

Tukar kerja nak bersama anak2 sebelum bersara!

Dia turut menjelaskan, bapanya itu memulakan kerjaya sebagai seorang juruterbang sejurus tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) apabila turut serta dalam kadet untuk syarikat penerbangan Malaysia Airlines (MAS). Selepas 40 tahun berkhidmat di situ, bapanya mengambil keputusan untuk bertukar tempat kerja dan bersama dengan anak-anak sebelum bersara!

Sangat menakjubkan! Semoga Allah permudahkan segala urusan

Perkongsian Safia jelas sekali telah mencuri tumpuan ramai apabila mendapat 47, 000 retweet di entri tersebut dan para netizen berasa kagum dengan ‘moment sweet’ anak-beranak ini. Ada juga netizen turut tumpang bangga dan gembira melihat keluarga ini dan mendoakan agar segala urusan mereka sebagai juruterbang juga dipermudahkan.

Sumber : Twitter Safia Anisa