Cinta & Perhubungan Semasa

Kucing Trauma Kepala Dihentak Oleh Kanak-Kanak Datang Beraya, Akhirnya Dia..

Bila tibanya Aidilfitri, pasti ramai akan menggunakan peluang yang ada untuk menziarahi ke rumah saudara mara mahupun jiran tetangga. Bukannya apa, Hari Raya inilah masa yang ada untuk kita semua bersua kembali merapatkan tali silaturahim. Tidak kiralah orang dewasa atau kanak-kanak sekalipun semuanya saling menziarahi untuk beraya. Tapi, kedatangan kanak-kanak kadangkala boleh mendatangkan perkara tidak diingini.

BACA : Terlalu Minat Si Bulus, Pencinta Kucing Ini Sanggup Usaha Bina Meow Island!

Itulah perkongsian seorang wanita dikenali sebagai Nurush Shahindah di Twitter apabila kucing kesayangannya koma dan ditahan di pusat rawatan selepas dipercayai dihentak oleh kanak-kanak yang beraya ke rumahnya.

Doktor cakap dia trauma kena hentakan kuat dekat kepala

Doktor yang merawat mengatakan bahawa sekiranya tiada perkembangan positif daripada kucingnya itu, peratus untuk menjadi lumpuh sangat tinggi.

Namun menerusi tweet terbarunya, Nurush memberitahu satu berita sedih bahawa kucing kesayangannya yang diberi nama King ini telah pergi buat selama-lamanya.

King dah takde…

Perkongsiannya ini telah meraih perhatian ramai apabila rata-rata netizen turut bersimpati dengan nasibnya dan berkongsi pengalaman tentang kucing mereka apabila kanak-kanak datang beraya.

Inilah sebabnya saya memilih siapa yang boleh datang rumah saya..

Ibu bapa sekarang takde nilai. Sayangkan anak, tak sampai hati nak pukuI anak

Dulu pernah anak sedara I main kucing dok tarik2 ekor pastu pukuI

Teringat kucing aku Wan tahun lepas, m4ti sebab ada budak letak dalam tempayan

Perangai anak2 bila datang rumah orang, melambangkan hasil didikan mak ayah

Sumber : Twitter Nurush Shahindah

[instagram-feed]