International Realiti Hidup Viral

Kehamilan Ajaib Tanpa Sedar, Wanita Bersalin Sejam Lepas Tau Rupanya Mengandung

Kehamilan Ajaib Tanpa Sedar, Wanita Bersalin Sejam Lepas Tau Rupanya Mengandung 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Lazimnya, para ibu akan mengetahui tentang status kehamilan seawal minggu yang ke-4. Antara petanda yang dialami termasuklah seperti mengidam, loya serta perubahan bentuk badan yang ketara. Namun hakikatnya ada sesetengah wanita yang tak sedar bahawa mereka sedang berbadan dua, sebaliknya tahu-tahu saja terus bersalin.

BACA: Disahkan Hamil 3 Hari Lepas Pemergian Suami, Akhirnya Selamat Bersalin Baby Boy

Pengalaman ‘ajaib’ hamil tanpa sedar

Walaupun fenomena ini kedengaran tak masuk akal, tapi ia tidak mustahil terjadi daripada sudut perubatan. Baru-baru ini juga, seorang wanita dari Tasikmalaya, Jawa Barat telah bersalin seorang bayi lelaki meskipun tak menyedari dirinya telah berbadan dua sejak 9 bulan lalu. Lebih mengejutkan, anak kecil yang diberi nama Lingga Cipta Radeva itu dilahirkan dalam tempoh 1 jam selepas si ibu mengumumkan dirinya hamil.

Kehamilan Ajaib Tanpa Sedar, Wanita Bersalin Sejam Lepas Tau Rupanya Mengandung 2
Kredit foto: Harian Metro

Keluarga & jiran pun tak nampak perubahan badan sedang mengandung

Kejadian yang dilalui wanita yang dikenali sebagai Heni itu turut mengejutkan ahli keluarga dan jirannya memandangkan dia tak kelihatan seperti sedang hamil langsung sebelum ini. Kisah mengenai ‘kelahiran tanpa hamil’ yang berlaku pada Sabtu lepas itu menjadi tular dan dapat pelbagai reaksi daripada warganet apabila dikongsi oleh Taufik Romdoni menerusi satu entri di Facebook.


Kehamilan Ajaib Tanpa Sedar, Wanita Bersalin Sejam Lepas Tau Rupanya Mengandung 3

“Ketika ini saya masih datang bulan. Sebab itulah saya tak menyedari sedang hamil”

Menurut sumber portal berita tempatan, Heni menyangka dia masih ‘datang bulan’ memandangkan tiada langsung sebarang petanda kehamilan seperti dialami wanita lain. Hinggalah pada waktu kejadian, wanita tersebut mengalami rasa tak selesa pada perutnya sebelum mengesahkan dirinya hamil dan bersalin selang sejam kemudian.

Sumber: FB Taufik RomdoniHarian Metro

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Pengemis Hampiri Kedai Mengharap Sedekah, Wajah Kacaknya Buat Gadis Tak Keruan
🔥[VIDEO] Wartawan Cilik Makin Glamour, Diangkut Buat Pengumuman Vaksin Naik Van
🔥Isu Layangan Putus, Kakak Isteri Baru Dakwa Mummy ASF Jarang Masak Untuk Suami

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook