Cinta & Perhubungan Inspirasi

Disahkan Hamil 3 Hari Lepas Pemergian Suami, Akhirnya Selamat Bersalin Baby Boy

Disahkan Hamil 3 Hari Lepas Pemergian Suami, Akhirnya Selamat Bersalin Baby Boy

Sharing is caring!

Tanggal 7 November 2019 pastinya amat sukar untuk dilupakan oleh wanita bernama Airina Roslan ini. Bukan sahaja genap 2 bulan mendirikan rumah tangga, malah suami tercinta iaitu Allahyarham Muhammad Amirul Ashraf telah menghembuskan nafas terakhir gara-gara heart attack lepas tak sedarkan diri ketika main futsal.

BACA:ย Diuji Kehilangan Suami, Ibu Tunggal Sebak Pemergian Anak Lepas 6 Hari Bersalin

Terkejut disahkan hamil lepas 3 hari suami dijemput menghadap Illahi

Selain memuat naik video pernikahan mereka, wanita yang mesra disapa Erin ini turut berkongsi luahan hati tentang pemergian lelaki yang disifatkan cukup sempurna dalam hidupnya. Kisah cinta mereka juga pernah tular kerana menerima rezeki yang tak disangka-sangka apabila disahkan mengandung 3 hari selepas suaminya menghadap Illahi. Perasaannya juga bercampur-baur memandangkan Mirul seolah-olah ada ‘firasat’ tentang kehamilan tersebut sebelum insiden itu.


View this post on Instagram

Assalamualaikum you.. you tak sempat nak siapkan vd ni.. tapi takpe.. i tk kesah.. you pergi dulu tinggalkan i, family & kawan2 you kat sini. You saje tak kasi i balik jb sbb taknak i tgk u pergi depan i kan? I faham….. maafkan semua kesalahan i kat you ye.. halalkan semua makan minum i yg you selama ni dah bagi. Hari ini genap 2 bulan kita nikah (7th Sept 2019). Tapi perkahwinan ini akan menjadi memori i yang paling terindah. Mak i cakap โ€œkakak dah tunaikan kewajipan dia untuk berkahwinโ€ kata2 yang buat i kuat terima semua ni. Jangan pernah berhenti sayang i ok? I sayang you Mirul.. you lelaki yang sempurna. mintak semua sedekahkan alfatihah ye untuk arwah suami saya.. terima kasih you ๐Ÿ’“

A post shared by Airina Roslan (@ai_pav) on

View this post on Instagram

3 hari selepas you pergi, i baru tau i pregnant you.. i mintak maaf i tak sempat nak bgtau you… Seminggu sebelum you pergi, setiap hari you cakap i pregnant. Tapi bila i check, negative. Tapi u hari hari paksa i check lg ๐Ÿ˜‚ you kata u yakin i pregnant. Hahaha. Tapi baby pun malu malu lg nk tunjukkan diri dia time tu. lepas ayah tkde, baru nk tunjukkan diri ye baby? Tkpe.. ayah mesti dah tau dulu tu.. hihi. You taknk tengok i sedih lama lama kan? Sbb tu Allah bg hadiah ni kt i & family kita. Semoga Allah mudahkan urusan i & anak kita ye you.. semoga i dapat melatih diri i untuk jd ibu yg baik utk anak kita. I harap muka baby sebijik you! Boleh la i gomol dia tiap hari! Kurang sikit rindu i kt youuu hihi. #weloveyouAyah ๐Ÿ’“

A post shared by Airina Roslan (@ai_pav) on

Terima kasih doakan baby Ali…sampai rambut pun sama, betul anak ayah ni

Terbaru, Erin berkongsi berita baik bahawa dia telah selamat bersalin cahaya mata lelaki yang diberi nama Ali menerusi entri di Instagram dan IG Story miliknya. Walaupun tak memaparkan wajah penuh bayi berkenaan, namun dia menyatakan bahawa rambutnya cukup sama dengan Allahyarham suami. Di samping mengucapkan tanda penghargaan kepada semua pihak yang mendoakan sepanjang tempoh kehamilannya, wanita berusia 24 tahun ini turut meluahkan rasa bangga kerana berjaya mengharungi detik bersalin yang tak dinafikan amat menyakitkan.

Disahkan Hamil 3 Hari Lepas Pemergian Suami, Akhirnya Selamat Bersalin Baby Boy

Disahkan Hamil 3 Hari Lepas Pemergian Suami, Akhirnya Selamat Bersalin Baby Boy


Sumber: IG ai_pav


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram