Realiti Hidup Semasa Tips Berguna

“Kami Tak Minat Pun Suami Orang..” – Joy Revfa Betulkan Persepsi Tentang Janda!

Penangan kisah PU Abu Sufyan yang sanggup mencer4ikan bekas isterinya ternyata telah menyebabkan reputasi pendakwah muda di media sosial telah terjejas tanpa disedari. Tidak kurangnya juga ada yang menyalahkan golongan janda kerana dilabel sebagai perampas suami orang pada zaman sekarang ini. Terkesan dengan stigma tidak berasas itu, usahawan kosmetik Joy Revfa terpanggil untuk membuat satu posting tentang perkara itu menerusi laman Instagram miliknya.

BACA: Sudah Jumpa Pengganti Hafiz Hamidun, Joy Revfa Tayang Mr Right di IG ?

Dalam coretan panjangnya itu, Joy atau nama penuhnya Siti Arifah Mohd Amin memperjelas tentang perasaan sebenar yang mewakili golongan ibu tunggal atau janda kerana sering dipandang serong oleh masyarakat.

Saya mewakili janda Malaysia tak berminat langsung ‘suami orang’

Selain menasihati semua janda agar berhati-hati dengan sikap miang lelaki yang sudah berstatus suami orang, dia turut menyarankan para isteri agar sentiasa memantau aktiviti p4sangan masing-masing, terutamanya di laman sosial.

Lelaki setia makin pupus sebab kecurangan di hujung jari je

Selain itu, dia turut mendedahkan antara sebab mengapa suami orang dilihat lebih sweet daripada lelaki single yang lain juga adalah kerana usaha isterinya sendiri.

Biasa ‘suami orang’ romantik sebab isteri dia…

Jangan pilih jadi lemah…sedangkan kita boleh pilih untuk jadi kuat!

Sumber: IG joyrevfa