Hiburan Inspirasi

“Kami Pernah Buat Silap Tapi..” – Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani

"Kami Pernah Buat Silap Tapi.." - Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Baru sahaja berusia 21 tahun sudah dapat menjejakkan kaki ke Tanah Suci, perkara itu semestinya menjadi pengalaman paling berharga buat penyanyi dan komposer hebat iaitu Zynakal. Minggu lalu, dia telah berangkat ke Tanah Suci untuk menunaikan umrah bersama tetamu Allah yang lain termasuklah bapa saudaranya, Zamani. Dah menjadi kelaziman, sesiapa sahaja yang merasai detik itu pasti ada sesuatu yang ingin diungkapkan.


BACA: “Dia Seorang Yang Sangat Penyabar & Sanggup Terima Saya Seadanya..” – Zamani

Syukur jadi tetamu Allah

Sepanjang berada di sana, Zynakal atau nama sebenarnya Muhammad Raziq Rosli telah berkesempatan untuk berkongsi beberapa foto dirinya menerusi akaun Instagram. Antara yang paling menarik perhatian ramai adalah foto bersama penyanyi lagenda yang juga merupakan bapa saudaranya iaitu, Zamani, berserta kapsyen yang amat mengharukan

"Kami Pernah Buat Silap Tapi.." - Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani 2

Kami berdua pernah buat silap tapi Alhamdulillah..

Menurut penghibur berusia 21 tahun ini, dia mengakui bahawa mereka berdua itu tidak terlepas daripada melakukan kesilapan atau kontroversi sepanjang karier mereka. Namun dia tetap bersyukur kerana masih layak terpilih untuk menjadi salah seorang daripada tetamu-Nya di lokasi tumpuan umat IsIam itu. Tidak terkecuali, pelantun lagu berjudul ‘Terbang’ itu turut mendoakan agar pengikutnya dikurniakan rezeki mengerjakan ibadah umrah atau haji suatu hari nanti.


"Kami Pernah Buat Silap Tapi.." - Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani 3

"Kami Pernah Buat Silap Tapi.." - Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani 4

Alhamdulillah.. Bukan semua orang dapat ke sana

Perkongsian tersebut telah dibanjiri pelbagai reaksi dan komen daripada para netizen. Rata-rata mereka juga tumpang gembira melihatkan perubahan yang berlaku terhadap penyanyi tersebut selain menyambut doa yang dikirimkan dengan baik.

"Kami Pernah Buat Silap Tapi.." - Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani 5 "Kami Pernah Buat Silap Tapi.." - Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani 6 "Kami Pernah Buat Silap Tapi.." - Zynakal Luah Syukur Tunai Umrah Dengan Zamani 7

Sumber: Instagram Zynakal

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tertukar Anak Cuma Drama Rekaan? Suami Bersuara-“Macam Mana Tertukar Troli?”
🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram