Santai

Join Solat Tarawih, Vlogger ‘Mat Salleh Cari Makan’ Dah Convert?

Rhys William bukanlah artis atau orang kenamaan tetapi dia merupakan seorang bintang YouTube kelahiran United Kingdom gemar merakam momen dalam bentuk video vlog untuk berkongsi pengalaman terutama sekali kepelbagaian budaya yang terdapat di negara ini. Rhys yang fasih berbahasa Melayu juga mula berpuasa sejak beberapa tahun lalu sehingga ramai sangka bahawa dia telah menukar agamanya.

BACA : [VIDEO] Cakap Melayu Slang ‘Mat Salleh’, Caprice Buat Ramai Gadis Melting!

Cabaran berpuasa 2019

Setiap kali puasa tiba, Rhys akan sama-sama menunaikan rukun IsIam yang ketiga itu kerana ingin merasai sendiri pengalaman berpuasa selain menyertai pengagihan bubur lambuk, berbuka di masjid, tarawih, moreh dan sebagainya.

Terbaru, Rhys telah memuatnaik fotonya yang sedang berbaju Melayu dan kelihatan berpeluh di Masjid Kota Damansara. Difahamkan Rhys mengikuti solat sunat tarawih di masjid tersebut bersama beberapa orang rakannya.

Done tarawih

Geng 8 rakaat

Perkara tersebut sekali lagi telah membuatkan rata-rata netizen menyangka bahawa Rhys memang benar-benar telah memeIuk agama IsIam dan mengucapkan tahniah di ruangan komen.

Alhamdulillah, tahniah dan selamat datang brother

Alhamdulillah selamat kembali ke pegangan fitrahmu

Awak dah peIuk IsIam? Kalau betul alhamdulillah

Setelah pertanyaan demi pertanyaan diajukan di entri tersebut, akhirnya Rhys telah membalas beberapa komen bagi menjelaskan perkara sebenar supaya apa yang dilakukannya tidak disalah erti.

Saya ikut tarawih sebab nak belajar & rasa pengalaman

Tu antara saya dengan Tuhan. Join sebab nak content vlog

Sumber : FB Mat Salleh Cari Makan IG si_rhys anastahir_zayan