Inspirasi

“Ingatkan Lepas Beranak Fokus Jaga Baby Je Sebab Aina Nampak Okey, Rupanya..”

Selepas mendirikan rumah tangga pada tahun 2017 lalu, Instafamous yang terkenal dengan cinta romantis mereka iaitu Hafiz Mahamad dan Syafiqah Aina akhirnya dikurniakan seorang zuriat perempuan. Sudah tentu ia akan menyerikan lagi kehidupan mereka berdua. Jika sebelum ini Hafiz menyentuh hati ramai apabila berkongsi detik menemani isterinya bersalin, kali ini dia bercerita pula tentang tempoh pantang dan penjagaan bayi barunya itu.

Baca : Baru Pantang 3 Minggu Tapi Body Dah Slim, Mawar Rashid Buat Ramai Terkejut!

Saya dan Aina kena faham each other dengan lebih kuat lagi

Menurut luahan yang dibuat oleh Hafiz, dia tidak menyangka bahawa dalam fasa pantang ini, perhatian bukan sahaja harus diberikan pada bayi semata-mata. Walaupun susuk seorang isteri kelihatan kuat dan boleh menguruskan diri sendiri, mereka juga perlu dilayan sebaik-baiknya. Lebih mencabar lagi, isterinya turut menghadapi masalah bengk4k susu sekaligus memaksa dia untuk menggunakan proses ‘breast pump‘.

Saya baru usaha 5%, yang kuat siang malam tu Aina

Bukan itu sahaja, Hafiz turut beranggapan pengorbanannya yang sentiasa berada di sisi Aina ketika kandungan masih sarat sehinggalah ke detik-detik bersalin adalah sudah mencukupi. Ternyata, ia adalah silap kerana tempoh pantang merupakan suatu fasa baru yang perlu dilalui dengan tenang. Bukan Hafiz sahaja, malahan mungkin suami di luar sana turut menghadapi masalah sama apabila baru menimang cahaya mata.

Tidak ketinggalan, netizen pula merasa kagum kerana Hafiz memahami keadaan Aina dan dalam masa sama sempat berkongsikan pengalaman mereka dalam mengharungi fasa pantang.

Kalau boleh jangan fikir pump susu masa pantang…Banyakkan direct je

Tak semua suami nampak dan hargai pengorbanan isteri macam Hafiz buat

Saya dengan suami pakai shift jaga anak…Jaga anak ni bukan senang

Sumber : Instagram Hafiz Mahamad