Inspirasi Semasa

Gigih Round Buat Semakan Imunisasi Pada Hari Ahad, 2 Nurse Ini Dipuji Ramai!

Sejak kebelakangan ini kecoh dengan isu ibu bapa menafikan sunt1kan vaksin imunisasi yang jelas sekali membah4yakan kesihatan anak-anak mereka. Tambahan pula baru-baru ini tersebarnya berita kem4tian pertama yang dicatatkan akibat jangk1tan difteria kerana tidak mengambil sunt1kan ini. Oleh itu, Kem3nterian Kesihatan mewujudkan inisiatif supaya jururawat perlu pergi dari rumah ke rumah untuk membuat semakan berkaitan imunisasi tersebut.

BACA : “Taknak Kerja Jangan Jadi Nurse” – Linda Rafar Ditegur Doktor Kerana Luahan Di IG

Gambar Sekadar Hiasan
Gambar Sekadar Hiasan

Begitulah yang dikongsikan oleh seorang wanita apabila beberapa jururawat membuat rondaan di kawasan rumahnya bagi membuat semakan berkaitan imunisasi pada hari Ahad yang lalu.

Orang lain hari Ahad enjoy berjalan pi jalan sana sini

Gigih datang dari pintu ke pintu nak pastikan komuniti sihat terjaga

Dulu anak tak vaksin..tiada pula misi2 ni marah

Tambah wanita ini, dia turut berterima kasih kepada semua jururawat-jururawat dan mendoakan buat mereka agar diturunkan keberkatan dalam rezeki serta menggantikan masa yang digunakan untuk berkhidmat dengan kebahagiaan.

Jelas sekali perkongsian yang dibuat oleh wanita ini menarik perhatian ramai apabila rata-rata mereka memuji sikap keprihatinan dan kegigihan jururawat-jururawat tersebut berkerja pada hari minggu serta mendoakannya.

Semoga Allah merahm4i semua misi2 di Malaysia..amin

Terima kasih tak terhingga untuk semua nurse..semoga Allah permudahkan

Alhamdulillah..peng0rbanan mereka tiada taranya..

Sampai macamni sekali…Terima kasih nurse2 semua¬†

Besar ganjaran mereka..kena bertugas di hari sepatutnya mereka cuti

Perkongsian ini turut menarik perhatian Persatuan Delegasi Jururawat (DON) menerusi posting di page Facebook berkenaan sebagai calon anugerah pengiktirafan atas tugas cemerlang tersebut.

Sumber : Facebook Nazirah Nur Mukmin & DelegationOfNurses