Cinta & Perhubungan

“Menyampah Tengok Suami”- Hamil Di Usia Muda, Asyalliee Dedah Cerita Sebenar

Instafamous Asyalliee yang dahulunya pernah mencetuskan fenomena ‘macam cantik je’ kini sudah bergelar usahawan muda dan juga ibu kepada seorang anak lelaki berusia 1 tahun. Tak lama lagi Asyalliee juga bakal memiliki anak perempuan. Pada usia 21 tahun, Asyalliee sudah memiliki rumah, kereta, perniagaan dan juga keluarga yang sempurna. Bukankah ia merupakan impian setiap gadis?

BACA: Umur Baru 21 Tahun, Instafamous Ini Sudah Miliki Rumah Besar & Kereta Mewah

Sudah berkeluarga pada usia yang masih muda, kehidupan Asyalliee bagai menjadi inspirasi pada wanita-wanita muda di luar sana. Seperti orang lain Asyalliee juga tidak terlepas daripada menghadapi pelbagai alahan dan situasi janggal sepanjang tempoh mengandung.

Seperti yang diketahui ramai, Asyalliee kini telah hamil anak kedua ketika anak sulungnya baru berusia 6 bulan. Menurutnya, pelbagai perbezaan telah dirasainya ketika mengandungkan anak lelaki dan kini pula anak perempuan.

Betul la kata orang pregnant baby boy and baby girl ada perbezaan

Ketika mengandungkan anak lelaki, Asyalliee rajin melaram dan sentiasa kelihatan cantik, namun berbeza pula pada kali ini apabila dia tidak begitu gemar bersolek walaupun solekan sudah menjadi kegemaran dan hobinya.

Masa hamil anak lelaki.. 

Masa hamil anak perempuan.. 

Kuat merajuk, kuat tidur, suka berg4ya, selalu menangis 

Asyalliee menghadapi cabaran yang lebih besar ketika mengandungkan anak perempuan. Antaranya adalah tidak gemar mencantikkan diri, menghadapi morning sickness sehingga lima bulan dan tiada selera makan, di mana cabaran ini tidak seteruk dirasai ketika mengandungkan anak lelaki.

Muka Mommy tak flawless, baby rose aktif dalam perut, takde selera makan 

Lebih teruk lagi, Asyalliee juga pernah rasa benci dan menyampah melihat wajah suaminya tetapi dalam masa yang sama ingin berkepit 24 jam.

Jadi benci dan menyampah tengok daddy 

Begitulah sedikit pengalaman yang dikongsikannya tentang perbezaan hamil  anak pertama dan juga kedua dalam usia yang masih muda dan jarak yang sangat dekat. Melalui Instagram, Asyalliee juga rajin berkongsi perasaan gembira dan terujanya menantikan kelahiran anak perempuan tidak lama lagi memandangkan kini usia kandungannya sudah 9 bulan.

Lately ni betul2 penat.. rasanya lagi seminggu baby rose nak keluar 

Baby Rose dari 15 weeks lagi dah aktif bergerak dalam perut

Tak sabar tunggu permata mutiara kedua ni lahir ke dunia

Sumber: IG asyalliee

like
love
haha
wow
sad
1
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.