Inspirasi Semasa Tips Berguna

[FOTO] Kantin Sekolah Persis Restoran Mewah, Harga Makanan Pun Terlajak Murah!

Sebut saja kantin sekolah sudah pasti otak kita akan membayangkan makanan yang dijual tidak menarik dan banyak pilihan. Adakalanya makanan yang dihidang dan dijual kepada pelajar juga tidak berapa menepati citarasa dan kurang menyelerakan serta harga yang tidak sesuai. Namun, tidak bagi kantin di sebuah sekolah di Pulau Pinang yang membuat transformasi luar biasa.

BACA: Tips Beli Keperluan Masuk Sekolah Tak Boleh Salah Beli Nanti Bajet Lari

Baru-baru ini, seorang guru bernama Mohamad Ismail Amir telah memuat naik beberapa keping foto dekorasi kantin sekolahnya di Sekolah Kebangsaan Pauh Jaya yang kelihatan seperti restoran mewah termasuklah makanan yang dihidangkan malah harganya pun sangat murah!

“Sireh Cafe”

Hidangan makanan yang teratur

Variasi makanan

Pelbagai pilihan makanan

Harga makanan untuk pelajar yang terlajak murah!

Tidak ketinggalan juga set nasi ayam sebegini dijual dengan harga hanya RM2 dan sangat berbaloi untuk pelajar beli. Persembahan hidangan yang mewah juga menarik perhatian sesiapa sahaja yang melihatnya dan mengenyangkan juga.

Rm1.50 je dah boleh dapat mee kari sebegini

Menu sihat dan seimbang

Pelajar boleh buat pilihan makanan yang diinginkan

Bagi para pelajar yang tidak sempat untuk bersarapan atau suka mengunyah makanan untuk dijadikan sebagai snack, mungkin boleh dapatkan semangkuk bijirin ini dengan hanya Rm1 sahaja!

Ruang makan guru yang selesa

Sumber : Facebook Mohamad Ismail Amir

2
like
8
love
1
haha
1
wow
sad
angry