Fesyen & Gaya Hidup Hiburan

[FOTO] “Ikon MusIimah Apa Ni?” – Mesra Bersandar Pada Lelaki, Neelofa Dikritik

Ssesuai dengan juluk4n ‘beauty with brain‘, Neelofa bukan sahaja mempunyai paras rupa yang cantik malah dia juga mempunyai pencapaian yang cemerlang dalam akademik. Tidak hairanlah, seawal usia 20-an, Neelofa sudah berjaya mencipta nama sebagai selebriti terkenal dan usahawan yang berjaya. Salah satu pencapaian terbesarnya adalah tersenarai dalam senarai Forbes 30 Under 30 Asia setanding dengan usahawan terkenal, Vivy Yusoff.

BACA: [FOTO] “Perbaiki Pakaianmu ‘OOTD’ Ketat, Neelofa Di Itali Ditegur Netizen

Sehingga ke hari ini, jenama tudung Naelofar Hijab telah berjaya dipasarkan di 38 buah negara seluruh dunia termasuk London. Disebabkan kejayaannya menembusi pasaran antarabangsa, Neelofa telah mendapat perhatian jenama-jenama mewah antarabangsa dan seringkali dijemput untuk memperagakan pakaian atau aksesori jenama-jenama ini.

Untuk menyesuaikan diri dengan pasaran antarabangsa, Neelofa sering terlihat mengg4yakan pakaian yang moden dan luar biasa. Meskipun tindakannya itu sering mengundang kecaman warga netizen dan para peminat yang lebih gemar jika Neelofa bersederhana dalam berpakaian, bersesuaian dengan gelaran ‘hajjah’ nya, namun Neelofa tidak mudah melatah dan tetap dengan pendiriannya.

Menerusi update di akaun Instagram miliknya, Neelofa terlihat sibuk dengan penggambaran bagi jenama mewah antarabangsa Fendi dan Gucci sejak kebelakangan ini. Namun, salah satu foto yang dimuatnaik di story IG Neelofa semalam telah menarik perhatian ramai kerana aksi mesra Neelofa yang seolah mem3luk dan menyandarkan kepalanya di bahu lelaki yang dikenali sebagai Marco E Tomasetta, Pengarah Reka Bentuk Kreatif bagi jenama Givenchy.

Foto tersebut telah dikongsikan oleh sebuah akaun Instagram, @Makcik_Puaka dan menjadi bahan kecaman warga netizen yang ratanya kecewa dengan Neelofa kerana tidak menjaga batas pergaulannya sebagai ikon musIimah Malaysia.

Rilex la…lepas ni dia buat demo solat, hidup kena balance
Dia public figure…sepatutnya takyah up pun gambar ni 

Takpe…Lopa buat semua okay jangan artis lain

Namun begitu, terdapat juga mereka yang mempertahan artis itu dan menasihati warga netizen agar tidak hanya mencari salah orang lain dan sepatutnya mendoakan Neelofa agar berubah ke arah yang lebih baik.

Jangan sibuk cari salah orang…kita cari benda baik je
Dia pun manusia, buat majlis agama & solat selalu bukan bermakna takde dosa

Sumber: IG neelofa, makcik_puaka