Cinta & Perhubungan Inspirasi

[FOTO] Ikhlas Terima Isteri Lumpuh, Kenal Di PUBG Terus Ke Jinjang Pelamin!

Siapa sangka perkenalan di permainan video online PUBG telah membawa 2 hati terus ke jinjang pelamin. Segalanya bermula dengan ajakan untuk bermain permainan tersebut menimbulkan rasa cinta antara Siti Aisyah Zaid dan Amirul Syahmi Mohd Yazid. Meskipun gadis berusia 22 tahun itu berkerusi roda kerana lumpuh, namun itu bukanlah penghalang untuk mereka disatukan sebagai suami isteri.

BACA : “Hanya Mampu Nangis” – Pengantin Cemas, Khemah & Pelamin Diterbangkan Ribut

Lumpuh 2 tahun lalu sebab kecelakaan

Menerusi laporan Sinar Harian, Aisyah meluahkan rasa syukur kerana suaminya sanggup menerima kekurangan dirinya walaupun pada mulanya dia memiliki fizikal yang normal seperti orang lain. Menurut Aisyah, kedua-dua kakinya lumpuh selepas terlibat dalam kecelakaan jalan raya 2 tahun lalu sebelum berkenalan dengan suaminya meskipun tinggal di daerah sama.

Amirul Syahmi memberi tahu bahawa dia mengambil keputusan untuk mendirikan rumah tangga bersama cinta hatinya itu selepas diberitahu oleh ahli keluarga tentang Majlis Pernikahan Beramai-Ramai. Majlis tersebut adalah anjuran Kelab Kebajikan Pejabat Kadi Daerah Batu Pahat di Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Tun Hussein Onn Batu Pahat.

Kredit Foto : Naluri Realiti
Kredit Foto : Naluri Realiti
Krediti Foto : Naluri Realiti
Krediti Foto : Naluri Realiti

Foto-foto persandingan mereka tular sejak beberapa hari lalu membuatkan para netizen teruja untuk mengetahui tentang perkenalannya. Malah tidak kurang juga netizen yang terharu dengan keikhlasan Amirul Syahmi kerana menerima Aisyah seadanya.

Kredit Foto : Naluri Realiti

Sumber : Sinar Harian FB Naluri Realiti , Aishah Zaid , Syami Yazid

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×