Fesyen & Gaya Hidup Inspirasi International

[FOTO] Cucu Jadikan Atok Eksperimen Fesyen, Lihatlah Hasilnya.. Stylo Habis!

Seorang datuk bernama Tetsuya berusia 84 tahun yang juga pengetua sekolah pencen pada awalnya tidak menggemari dengan fesyen tetapi dia terjebak menjadi ikon gara-gara ‘dikerjakan’ oleh cucunya, Naoya Kudo. Segalanya bermula sejak bulan lalu ketika Naoya pulang ke Wilayah Akita sempena cuti Minggu Emas Jepun untuk menziarahi datuknya, yang juga bekas guru subjek Kimia.

BACA : 10 Tips Berfesyen Ala-Ala Vivy Yusof Di Aidilfitri, Nombor 5 Tu Paling Penting!

Naoya ada bertanyakan sama ada datuknya sudi menjadi model pakaian pereka yang baharu dalam industri ini. Persetujuannya telah membuatkan mereka meluangkan masa bersama malahan Naoya tidak pernah sangka foto-foto pengetua pencen itu telah mencuri tumpuan di media sosial.

Menerusi satu temu bual, Naoya memberitahu bahawa datuknya banyak memberi bantuan dalam menentukan pemilihan lokasi dan merancang penggambaran tersebut bersama-sama.

Turut ke padang & pantai termasuk sekolah

Teruja dengan reaksi positif, Naoya turut membuka akaun Instagram yang kini memiliki 107 ribu pengikut khas buat datuk kesayangannya itu. Seperti yang dijangkakan, datuknya menjadi lebih popular.

Sumber : mStar IG SLVR.TETSUYA