Fesyen & Gaya Hidup

10 Tips Berfesyen Ala-Ala Vivy Yusof Di Aidilfitri, Nombor 5 Tu Paling Penting!

Kehangatan Aidilfitri kian terasa. Pasti ramai yang telah melakukan pelbagai persiapan termasuklah juadah, kuih raya, dan tidak dilupakan juga baju raya! Apabila Syawal menjelma tentu sekali setiap individu khususnya orang perempuan mahu kelihatan berg@ya di pagi raya. Bagi sesiapa yang masih buntu  nak cantik di pagi Syawal, ikon fesyen dan usahawan Datin Vivy Yusof!

BACA : Sebalik Penampilan Elegan Vivy Yusof, Ini Rupanya Yang Disorok Dalam Bajunya!

1) Rancang pemakaian anda

Seboleh-bolehnya anda rancang terlebih dahulu pakaian yang mahu dipakai di hari raya agar sesuai mengikut acara atau majlis. Seperti saya, bukan saja pergi ke rumah saudara mara untuk beraya tetapi memenuhi jemputan di beberapa majlis berbuka dan sebagainya. Jadi, saya sudah rancang baju sedondon yang sesuai dengan suami dan juga anak-anak.

2) Pakailah baju yang selesa

Baju raya yang mahu dipakai perlulah selesa. Sebagai salah seorang ibu yang sudah mempunyai 3 anak, baju yang selesa sangatlah penting untuk menjaga mood pada hari perayaan. Elakkan daripada memilih baju yang terlalu ketat sebab kita akan memakainya selama seharian.

3) Makeup

Bersoleklah mengikut citarasa anda untuk kelihatan cantik dan berseri-seri, tetapi jangan terlalu berlebihan dan sesuai mengikut situasi.

4) Kasut

Pakailah kasut yang jenis bersarung ataupun mudah untuk anda pergi beraya dan juga keluar masuk rumah orang. Elakkan kasut jenis bertali dan sebagainya kerana boleh membuatkan rasa tidak selesa.

5) Packing List 

Jangan lupa buat packing list sebab takut sampai saja di kampung, tudung pula tertinggal. Packing list sangat penting agar semua pakaian dan aksesori yang mahu dipakai di pagi Syawal lengkap.

Sumber : Portal Astro Gempak IG Vivy Yusof

[instagram-feed]