Semasa

Faizal Ismail Hajat Sambung Master, Bakal Terbang Ke UK 2 Bulan Lagi!

Bekas penyampai radio Hot FM, Faizal Ismail atau lebih mesra dengan panggilan ‘FBI’ baru-baru ini telah mengumumkan bahawa beliau bakal menyambung pelajaran ke peringkat Ijazah Sarjana (Master) dalam bidang Budaya Dan Industri Kreatif di Cardiff University, United Kingdom. Melalui satu posting di laman Instagram miliknya, dia bakal mendaftarkan diri pada 23 September ini sebagai pelajar sepenuh masa.

BACA:¬†Lepas Dah Dapat PhD, Dato Dr Boy Iman ‘U-Turn’ Sambung Master Pula!

Dah lama saya rancang 

Menurut FBI, impian untuk sambung belajar peringkat ini sudah lama dirancangnya namun kerana terdapat urusan peribadi dan perniagaan yang perlu diuruskan terlebih dahulu, baru tahun ini rezekinya untuk sambung belajar termakbul. Selain itu FBI juga berkata Master dalam bidang yang dimohonnya ini akan dimanfaatkan untuk diri dan juga Malaysia.

Cardiff University

Doakan segala urusan dipermudahkan

Dalam pada itu, FBI juga akan menggunakan kesempatan ini dengan memperkenalkan produk makanannya di sana sebagai satu pemasaran. Walaupun bakal sibuk sebagai pelajar sepenuh masa, segala urusan perkerjaannya di Malaysia akan diteruskan seperti biasa, cuma hanya perlu sedikit perubahan.

Buat masa ini, FBI tidak memberitahu sebarang perancangan melibatkan keluarganya lagi, sama ada mereka akan turut mengikutnya berpindah ke UK ataupun sebaliknya.

Untuk rekod, Cardiff University adalah universiti penyelidikan awam di Cardiff, Wales yang ditubuhkan pada tahun 1883. Cardiff University telah disenaraikan sebagai salah satu daripada 145 universiti  terhebat di dunia oleh QS World University Rankings 2018/19.

Sumber: IG faizalfbi76