Cinta & Perhubungan

Ditinggal Sejak Kecil, Kembar Ini Merayu Agar Diambil Ibu Mereka Semula

Kehilangan kedua-dua ibu bapa bukanlah sesuatu yang diidamkan oleh setiap anak. Hal ini kerana bersama orang tualah tempat anak-anak untuk bermanja dan bergantung harap dalam meneruskan kehidupan berkeluarga. Namun, lain pula bagi kisah sepasang kembar iaitu Mohd Khairul Danish dan Mohd Khairul Danial apabila mereka ditingggal ibu sejak kecil dan tidak pernah mengenali bapanya.

BACA : “Janji Dia Selamat..” – Tak Minta Ganti Rugi, Uncle Cina Ini Beri Penjelasan

Pendedahan ini dibuat menerusi rancangan Malaysia Hari Ini (MHI) di TV3 apabila dijemput bersiaran langsung untuk mencari ibu mereka yang bernama Siti Norazimah binti Mohd Mazlan manakala langsung tidak mengenali ayah kandungnya kerana telah menghilangkan diri sebelum mereka dilahirkan lagi.

Danish dan Danial kini ditempatkan bersama 20 anak yatim yang telah kehilangan ibu ayah iaitu pertubuhan Dar Asnaf Al-Fateeh Al-Idrisiah, Ulu Yam Selangor. Menurut Danish, kali terakhir dia bertemu dengan ibunya adalah semasa darjah 3 dan menetap dengan neneknya pada masa itu.

Semasa temu bual, mereka mengatakan terlalu merindui ibu bapa kandungnya dan merayu dalam tangisan untuk berjumpa dengan orang tuanya itu

Mak datang la sini jumpa adik dengan abang. Ambil la adik dengan abang bawa balik…

Suasana sedih di studio turut dirasai ramai yang penontonnya apabila rata-rata netizen berasa sebak dan mendoakan mereka di ruangan komen Facebook.

Allah sedihnya..semoga Allah buka hati si ibu 

Menitis air mata saya masa kembar ni merayu bertemu ibu ayah

Adik2 moga membesar menjadi anak2 baik akhlak

Kembar ingin bertemu ibu bapa kandung…

Sumber : FB Kamilin Jamilin – Seni Hadith Youtube TV3 Malaysia official