Semasa

Ditemui Reput Dalam Tangki Air, Rangka Manusia Sah Milik Penuntut UiTM Raub!

3 bulan lalu, negara dikejutkan dengan penemuan tengkorak dan cebisan daging manusia dalam tangki air milik di FELDA Palong 12. Rangka manusia itu dipercayai milik seorang pelajar UiTM Raub selepas dia dikatakan hilang sejak Julai tahun lalu. Memetik laporan daripada Berita Harian, hasil siasatan mendapati rangka tersebut sah milik Muhammad Aiman Hakim Mat Ani.

BACA : Jangan Khuatir, Terminum ‘Air May4t’ Adalah Harus..

Menurut Superintendan Muhd Nur Hishamuddin yang juga Ketua PoIis Jempol mengatakan bahawa keputusan itu disahkan berdasarkan ujian DNA yang dilakukan ke atas rangka tersebut. Keputusan ini juga dimaklumkan kepada ahli keluarganya berikutan rangka ditemui dalam keadaan tidak sempurna dan juga dipercayai sudah lama dalam tangki air tersebut.

Sementara itu, penemuan motosikal berdekatan tangki itu juga disahkan milik lelaki berasal dari Desa Keratong, Pahang berdasarkan dompet dan kad pengenalan di dalam seluar dijumpai bersamanya. Tambahnya lagi, kejadian ini diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut (SDR) dan rangka tersebut akan diserahkan kepada ahli keluarganya untuk teruskan dengan urusan pengebumian.

Takkan tak bau air tu..terlalu sejuk setahun dalam tu..

Penuntut tahun akhir Fakulti Sains Komputer dan Matem4tik itu telah dilaporkan hilang sejak 9 Julai tahun lalu sebelum bapanya membuat laporan mengenai perkara itu. Pengesahan yang mengejutkan ini ternyata telah meraih perhatian ramai netizen apabila mereka turut bersimpati dengan apa yang terjadi dan menzahirkan ucapan takziah kepada ahli keluarganya lalu membanjiri komen di ruangan entri Facebook.

Sumber : Astro Awani Malaysia Gazette