Viral

“Dia Tahu Hargai Masa.. Sampai Meniarap Siapkan Homework”-Guru Luah Rasa Bangga

Kerja sekolah sudah menjadi perkara wajib yang dipertanggungjawabkan kepada setiap pelajar tidak kira sama ada secara harian mahupun menjelang cuti persekolahan. Walaupun ia penting sebagai latihan mengukuhkan pembelajaran, masih ada yang mengganggap kerja sekolah sebagai kerja membebankan kononnya mengganggu waktu rehat di rumah. Namun bagi seorang murid ini, nampaknya dia mempunyai keazaman yang cukup tinggi sekali sewaktu menyiapkan tugasannya.

Baca : Siap Sapu Air Mata.. Ragam Si Cilik Pujuk Rakannya Ini Buat Ramai Tersentuh

Siapkan kerja rumah sampai meniarap

Hal ini turut dikongsi oleh seorang lelaki bernama Fazly Hafiz Yahya di laman Facebooknya  baru-baru ini. Jelas beliau lagi, ketika itu jam sudah pun menunjukkan 2:30 petang dan hampir keseluruhan warga sekolah sudah pulang ke rumah masing-masing. Hanya tinggal beberapa orang pelajar sahaja sedang leka bermain di padang sekolah sementara menunggu dijemput oleh ibu bapa mereka.

Pergi dekati, rupa-rupa sedang khusyuk buat…

Pada mulanya, beliau tidak mengetahui apa sebenarnya yang sedang dilakukan oleh pelajar perempuan tersebut. Namun setelah mendekati pelajar itu, ternyata dia sedang tekun menyiapkan latihan mata pelajaran English yang diberikan oleh gurunya.

 Dia tahu hargai masa…

Dalam pada itu, beliau juga memuji ketekunan yang ditunjukkan oleh pelajar berkenaan dalam bijak memanfaatkan masa yang ada dengan perkara yang berfaedah. Malah netizen juga bangga dengan kesungguhan dan mendoakan kejayaan buat pelajar ini.

Sumber : Facebook  Fazly Hafiz Yahaya

Jawatan Kosong Penulis di Kisah Dunia

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram