Viral

[VIDEO] Diganggu Insiden Misteri Waktu Bertugas, Tapi Ramai Macam Tak Percaya

Sejak kebelakangan ini, masyarakat di segenap media sosial sering disajikan dengan pelbagai kisah mistikal dan juga seram. Lazimnya, semua orang pasti pernah berhadapan dengan situasi yang menakutkan sepanjang hidup mereka. Namun apa yang lebih mengganggu emosi adalah apabila kejadian seumpama ini berlaku di tempat kerja masing-masing. Begitulah ungkapan yang terlintas tatkala menonton perkongsian daripada seorang pengendali akaun Twitter bernama @_nasrulzainal.

BACA:Β [VIDEO] Syok Berbual Di Surau, Sekali Terakam Entiti Misteri Di Balik Tingkap

Technician nampak insiden pelik

Umum mengetahui bahawa berada di dalam sebuah pusat rawatan terutamanya pada waktu malam sememangnya berisiko untuk diganggu dengan kejadian yang menakutkan. Samalah seperti peristiwa yang berlaku kepada tiga orang technician penghawa dingin baru-baru ini. Dalam sibuk menjalankan tugas, mereka dikatakan terlihat suatu insiden yang aneh di tempat kerja.

Ada orang ‘keempat’ nak ikut teman

Kejadian itu dipercayai berlaku ketika lelaki yang mesra disapa Nasrul ini sedang bertugas bersama dua lagi rakan di sebuah pusat rawatan Kuala Lumpur. Bercerita lanjut, sekumpulan pekerja ini kelihatan cemas apabila melihat sebuah pintu di bilik ‘Air Handling Unit‘ (AHU) telah bergerak dengan sendirinya. Malah selepas masuk ke dalam bilik tersebut, ternyata tiada langsung kelibat manusia yang mampu dilihat.

Ingat tekanan udara, tapi pelik sebab pintu tu tarik ke dalam

Video berdurasi 50 saat itu telah dibanjiri oleh pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya telah membuat persepsi sendiri mengenai kejadian tersebut. Sebahagiannya berpendapat ia mungkin berpunca daripada tekanan udara yang berada dalam bilik berkenaan. Biarpun apa jua tanggapan yang diberikan, video tersebut telah meraih 139 ribu tontonan setakat ini.

Sumber: Twitter _nasrulzainal

Jawatan Kosong Penulis di Kisah Dunia

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram