mistik seram Viral

“Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang”-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan..

"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Membaca ayat Kursi sebenarnya mempunyai banyak kelebihan, termasuklah menjauhkan diri daripada terkena gangguan jin dan syaitan. Malah sering didengar apabila seseorang itu ternampak atau diganggu oleh makhluk halus pastinya dia akan mengucapkan kalimat suci Al-Quran. Seperti pengalaman seram yang dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter bernama @king_haikall ternyata mendapat perhatian ramai sehingga meraih ribuan retweet.

Baca : Dedah Cerita Seram Terhidu Bau Busuk Tapi Member Cakap Jangan Tegur, Rupanya..


Semua terjadi angkara pokok mangga

Menurut Haikal, sebelum ini dia pernah diganggu oleh makhluk tersebut gara-gara ayahnya menebang sebatang pokok mangga yang ditanam di tepi rumahnya. Malah bermula dari situlah, dia sering diganggu dan ternampak kelibat makhluk tersebut. Cerita lelaki itu lagi, kejadian berlaku ketika dia mahu ke dapur bagi menghilangkan dahaga. Secara tiba-tiba dia bulu romanya meremang seperti ada sesuatu sedang memerhatinya.

"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 2"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 3

"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 4
Gambar Sekadar Hiasan

Duduk mencangkung & rambut panjang mengurai

Jelas Haikal lagi, saat terlihat kelibat yang menakutkan itu dia kemudiannya pergi mengejutkan ayahnya yang sedang tidur dan menceritakan apa yang telah dilihat olehnya. Katanya, dia terlihat satu makhluk menyeramkan sedang duduk mencangkung di tepi mesin basuh sambil memandang ke arahnya, berpakaian buruk serba putih dan rambutnya yang panjang mengurai.


"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 5

"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 6

Ustaz datang, minta sediakan garam & lada hitam

Tambah lelaki ini lagi, keesokkan harinya ayahnya menjemput seorang ustaz bagi tujuan membersihkan rumah tersebut daripada gangguan mahkluk halus itu. Sebelum memulakan upacara pembersihan, ustaz berkenaan meminta keluarganya menyediakan garam, asam keping serta beberapa lada hitam dan dicampurkan kesemuanya di dalam sebuah besen kecil. Dalam pada itu, ustaz tersebut turut memaklumkan bahawa perkara ini berlaku disebabkan makhluk tersebut marah apabila ‘kawasannya’ diganggu oleh keluarga berkenaan.


"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 7 "Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 8

"Dia Duduk Mencangkung, Rambut Panjang"-Lelaki Kongsi Kisah Sebalik Garam Dan.. 9

Sumber : Twitter king_haikall

Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram