Cinta & Perhubungan Hiburan Inspirasi

Dedah Persahabatan Dengan Jep, Nukilan Ikhlas Shuib Buat Ramai Terharu!

Nama kumpulan Sepah yang dikelolakan oleh Jep, Shuib, dan Mamat mula dikenali sejak sekitar tahun 2009 apabila mereka menjuarai rancangan realiti Raja Lawak 3. Namun demikian, Sepah akhirnya berpecah selepas Mamat mengumumkan bahawa dia keluar daripada kumpulan itu. Kemudian, ditukarkan kepada Sepahtu yang ditubuhkan oleh Jep kekal sehingga hari ini. Sepahtu makin diterima ramai kerana mengetengahkan lawak Melayu Asli yang membuatkan ramai tidak kering gusi.

BACA : “Kenapa Hot..” – Shuib Sepahtu Sertai Geng Pagi Hot Tapi Ramai Tak Setuju?

Sejak ditubuhkan, pelawak Rahim juga pernah sertai kumpulan ini namun kemunculannya mendapatkan persetujuan bersama iaitu hanya khas untuk program realiti Maharaja Lawak Mega 2013 (MLM).

Salah satu persembahan Sepahtu di MLM

Di sebalik kejayaan sebagai kumpulan lawak terkemuka, sudah tentu Jep dan Shuib mempunyai kisah tersendiri untuk terus maju dengan jayanya. Itulah yang dikongsikan oleh Shuib di Instagram.

Belasan tahun kenal. Nak jadi artis tersohor

Jep bagi nama ‘Shuib’..kerja tempat sama

Audition sana sini lebih dari 5! Rezeki tak pernah salah alamat

Persahabatan semakin matang

Siapa pun antara kita pergi dulu..kenangan kita adalah kenangan terindah

Jelas sekali nukilan yang ditulis oleh Shuib terhadap sahabat baiknya ini telah mencuri tumpuan ramai apabila rata-rata netizen turut terharu lalu membanjiri ruangan komen entri tersebut.

Kenapa berair bila baca warkah ni

Susah nak ada kawan susah senang, hanya yang ikhlas mampu 

Orang hanya nampak dorang membahan..kuatnya friendship

Sumber : IG Shuib Sepahtu