Hiburan

“Dah Siap Beli Cincin Tapi… “-Nabil Akur Jodoh Dengan Sarah Tak Panjang

Hubungan cinta di antara pengacara, Nabil Mahir dan juga pelakon baru, Sarah Hildebrand telah dimumkan berakhir sejak Februari yang lalu. Ramai juga yang membuat spekulasi bahawa sikap tidak matang Nabil Mahir yang suka bergurau secara berlebihan menjadi punca kepada peleraian hubungan cinta ini. Namun begitu, mereka berdua nampaknya tenang menerima takdir dan masing-masing juga berusaha untuk move on dari kisah cinta lama.

Baca : Hubungan Cinta 5 Tahun Putus, Sarah Hildebrand Kini Rapat Dengan Jejaka Pinoy?

Menerusi laporan daripada Mstar ketika ditanyakan tentang hubungan bersama Sarah Hidebrand yang telah retak, Nabil Mahir mahir telah mendedahkan bahawa sebenarnya, dia sudah mempunyai perancangan untuk melamar bekas kekas1hnya itu ketika ulang tahun hubungan percintaan mereka yang ke-5 tahun.

Nabil sudah membeli cincin lamaran untuk Sarah

Malangnya, hajatnya untuk melamar tidak kesampaian memandangkan hubungan yang sudah terjalin sejak 5 tahun itu menghadapi krisis dan akhirnya putus di tengah jalan.

Nabil menegaskan dia enggan berfikir lagi tentang hubungan lamanya dan dirinya juga masih belum menemui sebarang pengganti.  Bukan itu sahaja, dia juga  mahu terus fokus dan mengembangkan lagi kerjayanya dalam bidang seni.

Saya mendoakan yang terbaik buat Sarah

Sarah Hidebrand menerusi Instagramnya pula ada memuat naik foto keratan akhbar Berita Harian yang menulis tentang kisah cinta lamanya itu dan nampaknya, dia sudah redha dengan apa yang terjadi.

Redha dan sentiasa positif

Apabila Nabil Mahir mendedahkan kenyataan bahawa dia sudah membeli cincin untuk melamar Sarah Hildebrand, ramai yang memberikan pelbagai respon berbeza namun rata-ratanya seakan melepaskan geram terhadapnya.

Orang dah blah baru nak sibuk beli cincin la…apa la

Kalau dah sampai 5 tahun tak reti halalkan hubungan, bye-bye je la

Tiada jodoh…perancangan Allah itu lebih baik

Siapa suruh kau macam budak-budak…bergurau kasar

Sumber : Instagram sarahhildebrand, Facebook gempak dan mstar