Gadjet kesihatan Realiti Hidup Viral

Biarkan Main Telefon Dengan Brightness Tinggi, Ibu Sesal Mata Anak Sembap Merah

Biarkan Main Telefon Dengan Brightness Tinggi, Ibu Sesal Mata Anak Sembap Merah 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Penggunaan telefon bimbit pada masa ini amatlah penting untuk tujuan kerja, perhubungan ataupun hiburan. Pun begitu, kesan pendedahan gajet kepada kanak-kanak sangatlah berisiko sehingga ia boleh menjejaskan kesihatan mereka sama seperti kisah di bawah.

BACA: 24 Jam Minta Gajet, Anak Menangis Serik Main Handphone Bila Tengok Mata Lebam

Ibu janji lepas ni no gadjet…Sorry ibu terlalu pentingkan kerja sampai biar awak hidup dengan phone

Seorang pengguna TikTok bernama Fini Khasim memuat naik sebuah video merakamkan saat dia dan suami berkejar ke pusat rawatan sebaik sahaja menyedari mata puteranya kelihatan merah dan sedikit sembap Tanpa berselindung, ibu kepada adik Aidil mengaku dia terlampau sibuk dengan kerja sehingga tidak memantau anaknya bermain handphone. Nasi sudah menjadi bubur, dia juga rasa bersalah dengan kejadian ini.


@finikhasim_

Lepas kejadian semalam , terus stop bagi fon atau tablet dekat aidil . Gws baby #fyp #trending #sick #fypdongggggggg

♬ PENANTIAN ARMADA – sadvibes🥀

Ramai nak tahu punca jadi macam tu…Skrin telefon yang Aidil main kadang cerah sangat

Gara-gara video pertama di atas menerima banyak pertanyaan daripada netizen, Fini terpanggil untuk mendedahkan cerita sebenar. Rupa-rupanya, mata adik Aidil mengalami masalah dipercayai akibat daripada tahap kecerahan skrin telefon bimbit yang agak tinggi.

@finikhasim_

Reply to @norafazila1 PART 2 kisah aidil dan gadjet🥺 #fyp #trending #sick #fypdongggggggg

♬ Purnama – Naim Daniel

Budak sekolah rendah ramai dah pakai cermin mata…Ibu bapa kena kawal anak-anak bila main handphone

Sejak dikongsikan semalam, video berkenaan telah meraih sebanyak 1.2 juta jumlah tontonan. Meninjau ke ruangan komen, ramai netizen meluahkan kerisauan masing-masing memikirkan anak-anak mereka juga sering ‘melekat’ dengan telefon pintar. Dalam pada itu, rata-rata saling mengingatkan satu sama lain agar menjadi ibu bapa yang lebih tegas.

Biarkan Main Telefon Dengan Brightness Tinggi, Ibu Sesal Mata Anak Sembap Merah 2


Biarkan Main Telefon Dengan Brightness Tinggi, Ibu Sesal Mata Anak Sembap Merah 3

Biarkan Main Telefon Dengan Brightness Tinggi, Ibu Sesal Mata Anak Sembap Merah 4

Biarkan Main Telefon Dengan Brightness Tinggi, Ibu Sesal Mata Anak Sembap Merah 5


Biarkan Main Telefon Dengan Brightness Tinggi, Ibu Sesal Mata Anak Sembap Merah 6

Sumber: TikTok finikhasim_

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tersasul Panggil Kamal Adli ‘Sayang’ Di Live TV, Uqasha Senrose Tertunduk Malu
🔥Berkali Ranapkan Cubaan Gol JDT, Kekacakan Kevin Mendoza Buat Ramai Tak Keruan
🔥[VIDEO] Mak Engku Jiwai Watak Saat Shooting, Tertampar Muka Amelina Betul-Betul

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook