Cinta & Perhubungan Viral

Bawa Adik Pergi Wedding, Bila Sampai Ramai Pula Soal Ingatkan ‘Couple’ Bercinta

Bawa Adik Pergi Wedding, Bila Sampai Ramai Pula Soal Ingatkan 'Couple' Bercinta 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

“Air yang dicincang takkan putus”, inilah peribahasa yang sesuai apabila berbicara mengenai hubungan adik-beradik. Pastinya, pelbagai kenangan pahit dan manis telah dikongsikan bersama sepanjang hayat dikandung badan. Tidak keterlaluan jika dikatakan pertalian ini merupakan kedua terpenting dalam keluarga selepas ibu bapa. Samalah seperti hubungan antara pemuda bernama Muhammad Naqiuddin ini bersama adiknya, Maryam Natasya.


BACA: Takkan Nak Bina Pakai Konkrit – Wedding Planner Bersuara Isu Dekorasi Tumbang

Takde makwe, kita bawalah adik

Semuanya tercetus apabila jejaka yang mesra disapa Qiden memuat naik foto bersama adik perempuannya di Twitter baru-baru ini. Menerusi perkongsiannya, Qiden menyatakan dia yang kononnya belum mempunyai teman istimewa itu telah menghadiri sebuah majlis kenduri di ibu kota bersama Maryam minggu lepas.

Bawa Adik Pergi Wedding, Bila Sampai Ramai Pula Soal Ingatkan 'Couple' Bercinta 2

Bawa Adik Pergi Wedding, Bila Sampai Ramai Pula Soal Ingatkan 'Couple' Bercinta 3

Ramai ingat dia teman istimewa saya

Menyingkap kembali detik tersebut, jejaka berusia 24 tahun ini memberitahu kepada pihak Kisah Dunia bahawa ramai tetamu menyangka gadis tersebut adalah teman istimewanya. Jelas Qiden, dia sudah lali dengan tanggapan sebegitu apabila keluar bersama Maryam ke beberapa majlis atau acara keramaian. Malah lebih dahsyat lagi, ada yang menyangka usia mereka sebaya sedangkan Maryam baru sahaja berumur 14 tahun.


Ramai ingat dia girlfriend saya, padahal kami adik beradik. Kadang-kadang, dah ceritakan pun mereka masih tak percaya. Bahkan, mereka tak percaya bila saya katakan Maryam baru Tingkatan Dua.


Bawa Adik Pergi Wedding, Bila Sampai Ramai Pula Soal Ingatkan 'Couple' Bercinta 4

Kami jarang bercakap tapi sentiasa bersama

Dalam pada itu, dia turut mendedahkan bahawa foto tersebut mungkin memberikan impression yang sedikit berbeza dengan realiti sebenar. Katanya, dia dan Maryam sebenarnya agak jarang bercakap apabila berada di rumah. Tambahan pula, jarak umur sebanyak 10 tahun itu membataskan lagi  pergaulan antara mereka. Walaupun begitu, mereka tetap akan bersatu sebagai adik-beradik apabila salah seorang ditimpa kesusahan.

Bawa Adik Pergi Wedding, Bila Sampai Ramai Pula Soal Ingatkan 'Couple' Bercinta 5

Bawa Adik Pergi Wedding, Bila Sampai Ramai Pula Soal Ingatkan 'Couple' Bercinta 6

Sumber: Twitter muhdnqiuddin

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook