Hiburan Inspirasi

“Balasan Wanita Buka Rambut Akan Digantung…”- Che Ta Kongsi Nasihat, Tapi…

Walaupun sudah bergelar ibu kepada si comel Aaisyah Dhia Rana, tetapi Rozita Che Wan merupakan salah seorang selebriti ‘h0t mama’ yang sangat mengambil berat soal penampilannya, sama ada ketika bekerja ataupun bercuti. Selain memuat naik imej fesyen dan makeup yang sentiasa ‘vass’, ternyata wanita yang lebih mesra dipanggil Che Ta ini turut rajin berkongsi pandangan peribadinya di laman sosial terhadap isu-isu hangat yang melanda dalam industri hiburan.

BACA: [GAMBAR] Pakai Beg Chanel, Baju ‘Sekelas’ Artis – Pengasuh Che Ta Pun Letup Serupa Artis Terkenal!

Antara posting yang mencari tumpuan ramai di laman Instagram milik Che Ta baru-baru ini adalah perkongsian nasihatnya kepada pihak yang masih tidak peka tentang kepentingan menutup aurat dengan sempurna daripada Ustaz Hadi Fayyad.

Balasan wanita yang buka rambutnya akan digantung…pedihnya tak terkira

Selain itu dia turut berkongsi lagi 2 status susulan yang berkait rapat antara sikap sebagai seorang wanita dengan soal syurga neraka.

Manusia masuk ner4ka dari 3 pintu…

Wanita jika tak dibimbing boleh jadi liar dari singa

Menerusi ruangan komen ketiga-tiga status berkenaan, rata-rata pengikut memuji Che Ta sambil mendoakan agar dia turut beristiqomah dalam hal terbabit.

Semoga kita terus istiqomah…bila2 masa Allah boleh tarik nikmat

Betul…dari kanak2 mesti tanamkan rukun iman

Walaubagaimanapun, perkongsian itu turut mendapat kritikan daripada segelintir masyarakat gara-gara penampilan Che Ta yang dikatakan tidak selari dengan tegurannya terhadap orang lain.

Pakai bulu mata pun tak boleh tau…Haram

Bertudung tapi riak tayang situ sini harta anda rasa layak masuk syurga?

Sumber: IG rozitachewan1

[instagram-feed]