Cinta & Perhubungan Viral

Asyik Menangkan Orang Luar Daripada Isteri Sendiri, Itu Tanda Hati Dah Berubah

Sama ada sedang berkenalan atau sudah mengikat tali pernikahan, lumrah orang bercinta pasti diuji dengan pelbagai konflik. Adakalanya disebabkan satu masalah saja, seseorang itu mula berasa tawar hati hingga mengambil keputusan untuk membawa haluan masing-masing. Situasi begini sememangnya banyak terjadi kepada couple di luar sana apalagi dengan sifat hati manusia yang mudah berbolak-balik.

BACA: Wanita Bukalah Mata.. Lelaki Ini Makin Kau Beria-Ia, Makin Dia Kurang Minat

Tak habis-habis cari kekurangan

Disebabkan itu, seorang pengguna Facebook bernama Firdaus Shakirin ada berkongsi nasihat yang wajar dijadikan renungan buat insan bercinta. Dia memberi gambaran bagaimana situasi tertentu boleh menunjukkan bahawa seseorang itu mula berubah hati. Bercerita lanjut, Firdaus menyatakan perasaan lelaki atau wanita boleh menjadi goyah seandainya mereka sering berasa tidak puas hati dengan partner masing-masing. Bahkan ia lebih teruk apabila mereka kerap mencari keburukan berbanding kebaikan.

Gambar sekadar hiasan

Menangkan yang haram daripada halal..

Dalam pada itu, petanda-petanda kecil sebegini sebenarnya boleh membawa kepada masalah yang lebih sehinggalah wujudnya kedatangan pihak ketiga. Malah tanpa disedari, mereka akan sampai ke peringkat di mana seseorang lelaki atau perempuan itu lebih menjaga hati pihak luar jika dibandingkan partner sendiri. Jika dipandang daripada sudut suami dan isteri pula, ia nyata lebih serius apalagi bila mereka mula menyebelahi individu yang tidak mempunyai kepentingan dalam sesebuah perkahwinan.

Gambar sekadar hiasan

Sumber: Facebook Firdaus Shakirin

Jawatan Kosong Penulis di Kisah Dunia

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram