Hiburan Semasa Viral

“Asalkan Lan Insaf…” – Pengawal Keselamatan Akhirnya Maafkan Lan Pet Pet

Baru-baru ini kecoh dengan tindakan pelawak iaitu Lan Pet Pet yang memukuI seorang pengawal keselamatan, Yahya Manap atau lebih mesra disapa Pak Y4 di satu kawasan perumahan di Nilai. Lan juga telah dibebaskan dengan jaminan poIis dan denda sebanyak RM2, 000. Namun, kemelut antara 2 individu ini akhirnya terlerai selepas mereka bersua muka dan saling bermaafan di sebuah premis malam tadi.

BACA : “Saya Tak Sengaja…” – Lan Pet Pet Berhasrat Jumpa Pak Guard, Mohon Maaf

Pertemuan yang berlangsung selama 2 jam yang turut dihadiri ahli keluarga dan sahabat baik kedua-dua belah pihak, permohonan maaf yang dilakukan oleh Lan atau nama sebenarnya Mazlan itu disambut dengan hati yang terbuka.

Saya maafkan Lan..Hal ini bukan kerana wang tetapi keinsafan dalam dirinya yang telah membuka hati saya untuk terus memaafkannya. 

kredit Foto : BH Online

Buang yang keruh, ambil yang jernih. Lagipun tidak lama lagi, Ramadhan pun bakal tiba. Lebih elok kami berbaik daripada memanjangkan sengketa. Saya bukannya seorang pendend4m. Semua kekhilafan dan perbuatan Lan terlerai selepas kami bersemuka. Lebih elok kami berbaik daripada memanjangkan perselisihan pada bulan mulia ini.

Menurut Pak Y4, dia berasa kasihan kepada Lan terutama sekali dalam aspek karier dan reputasinya sebagai sejurus insiden hitam tersebut. Dia juga menghorm4ti permintaan pelawak itu yang sanggup bersua muka untuk meminta maaf dengan hati yang ikhlas.

Asalkan Lan sudah insaf dengan perbuatannya itupun sudah cukup. Saya akan berbincang semula dengan peguam untuk tarik balik permohonan rayuan agar hukuman terhadap Lan disemak semula. Saya juga takkan teruskan tindakan saman itu.

Namun, bagi Lan yang juga ahli kumpulan Senario itu menyatakan rasa syukur Pak Y4 bersama keluarganya dapat memaafkan dirinya dan melayaninya dengan baik semasa pertemuan itu.

Berminggu-minggu fikiran jadi runsing dan tidak senang hati selagi saya tidak bersua muka dengan Pak Y4 sekeluarga. Saya ambil sikit masa untuk atur pertemuan ini. Saya cari nombor telefon dan perlu memastikan Pak Y4 juga bersetuju untuk bersemuka.

Saya sangat berterima kasih kepada Pak Y4 sekeluarga kerana menerima pelawaan untuk bertemu. Pada mulanya saya tahu dia sedang marah. Tapi bila dia lihat saya zahir dan batin meminta maaf dengan rendah diri, akhirnya dia tersenyum.

Kredit Foto : BH Online

Tambah Lan, dia akan mengingati pesanan Pak Y4 agar tidak mengulangi kesilapan itu lagi.

Walaupun semasa pertemuan ini air mata saya tidak menitis tapi tiada siapa tahu hati saya menangis. Saya sedih dan juga insaf. Saya berjanji akan menjaga Pak Y4 sekeluarga seperti famili saya sendiri. Saya juga merancang untuk membawa dia dan isterinya menunaikan umrah InshaAllah.

Sumber : BH Online