Semasa

Amanat Akhir Isteri Tan Sri Musa Hassan, Seakan Tahu Diri Bakal Pergi Selamanya

Semalam isteri kepada bekas Ketua PoIis Negara, Tan Sri Musa Hassan, Allahyarhamah Puan Sri Juriah Ahmad telah menghembuskan nafas terakhir di kediamannya di Petaling Jaya jam 10.17 malam. Jen4zah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan IsIam Bukit Kiara pada pagi ini. Turut menziarahi keluarga Allahyarham di rumahnya adalah Datuk Ruhaidini Abd Kadir lalu membuat perkongsian di Facebook.

BACA : “Pergilah Sayang..” – Ibu Luah Sayu Kandungan Hampir 6 Bulan Dijemput Ilahi

Menurut Datuk Ruhaidini, sewaktu menghantar suaminya ke Kuala Lumpur International Airport (KLIA), beliau menerima berita sedih itu dan bergegas ke kediaman Tan Sri Musa.

Tambah beliau lagi, Tan Sri Musa ada bercerita beberapa hari itu, isterinya seperti sudah tahu isyarat tanda-tanda kem4tiannya dari ALLAH SWT apabila arw4h telah ‘mempersiapkan segala keperluan dirinya’.

Dia sendiri telah membeli set kelengkapan pengurusan jen4zah. Semua kelengkapan tersebut termasuklah kain kafan yang disimpan molek dalam sebuah kotak.

Arw4h isterinya sebelum ini pernah berpesan kepada pembantu rumahnya supaya menggunakan segala keperluan tersebut sekiranya beliau meninggaI dunia. Rata-rata yang mengetahui akan berita sedih ini turut menzahirkan ucapan takziah dan mendoakannya.

Innalillahi wainna ilaihi raji’un.. salam takziah

‘Semoga r0hnya di tempatkan di kalangan orang2 beriman

Sumber : Harian Metro FB Datuk Ruhaidini Kadir