Hiburan

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai – “Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu..”

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Sekitar tahun lepas, nama Haqiem Rusli kerap menjadi siulan ramai ekoran beberapa kontroversi yang melibatkan dirinya. Tidak terkecuali, beberapa orang selebriti ada menyuarakan rasa kurang senang terhadap Haqiem sebelum ini. Selain Sufi Rashid, bekas finalis Akademi Fantasia 2015 (AF2015) iaitu Sharul Kamal pernah memberi kenyataan berhubung suatu isu. Namun tidak mahu persengketaan itu berpanjangan, Sharul telah tampil memohon maaf baru-baru ini.

BACA: Berbalik Pada Adab Haqiem Rusli & Sirkhan Buka Mulut Isu Plagiat Lagu

Aku antara orang yang benci Haqiem..

Perkara tersebut telah dikongsikan sendiri oleh Sharul di Twitter miliknya dengan menunjukkan paparan screenshot perbualannya bersama Haqiem. Jika dilihat pada bahagian kapsyen, alumni AF2015 itu akui pernah membenci komposer tersebut disebabkan beberapa isu lama. Sementara itu, dia turut meluahkan rasa kesal kerana sembarangan menghukum Haqiem sebelum ini.


Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 2

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 3

“Aku dah lama maafkan kau, Sharul” – Haqiem Rusli

Difahamkan, Sharul sebelum ini ada memuat naik satu tweet yang menyatakan perasaan kecewanya terhadap industri dan sudah berputus asa untuk meneruskan karier dalam bidang nyanyian. Beberapa jam selepas itu, Haqiem Rusli ada menghantar Direct Message (DM) kepadanya dengan memberikan kata-kata semangat. Dalam masa yang sama, Sharul sempat membuat permohonan maaf kerana pernah menyakiti hati rakannya itu. Bagaimanapun, Haqiem memaklumkan dia sudah lama memaafkan pemuda berkenaan.

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 4

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 5

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 6

Harap lebih ramai rakan artis berani mohon maaf..

Tweet tersebut nyata telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya memuji keberanian Sharul memohon maaf dan mengakui kesilapan yang pernah dilakukan. Selain itu, ada netizen yang mendoakan semoga persahabatan antara kedua-dua penyanyi ini berkekalan.


Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 7 Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 8

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 9

Akui Silap, Sharul AF Tampil Berdamai - "Aku Antara Yang Benci Haqiem Dulu.." 10

Sumber: Twitter sharulkamal


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram