Cinta & Perhubungan Inspirasi

Aku Talakkan Bini Masa Dia Tengah Sarat, Tapi Lepas Teman Dia Kat Labour Room..

Setiap yang berkahwin pastilah menginginkan kebahagiaan sehingga ke hari tua, bukannya perpisahan di tengah jalan. Namun, manusia hanya merancang, tapi Allah yang lebih berkuasa menentukan segalanya. Begitulah yang dapat disimpulkan dengan kisah seorang lelaki bernama Ariff Ismail ini. Bercinta dengan orang lain, tapi akhirnya bertemu jodoh dengan orang lain. Ikuti perkongsian yang dibuat olehnya baru-baru ini.

BACA: Baru 2 Minggu Kahwin Dah Beli Pregnancy Test, Bila Cek Negatif Rasa Macam..

Betul cakap orang tua, dugaan bertunang ni hebat

Pada awalnya, dia telah bertunang dengan gadis pilihan hatinya selepas bercinta lapan tahun sejak mereka di Tingkatan 6. Malangnya sudah ditakdirkan tiada jodoh antara mereka, maka pertunangan itu putus di tengah jalan.

Ibu saudara kenalkan seorang gadis.. terus tunang & kahwin

Selepas lebih kurang tiga tahun bergerak solo dan sibuk mengembangkan kerjaya diri dalam bidang perniagaan, Ariff akhirnya mendirikan rumah tangga dengan seorang gadis yang diperkenalkan ibu saudaranya.

Ramai samakan saya dengan seorang ‘Pencetus Ummah’

Perkenalan yang singkat itu telah membawa kepada sebuah perkahwinan. Pada mulanya mereka baik-baik sahaja tapi selepas isterinya mula sarat, mereka ditimpa dengan sebuah ujian yang besar sehingga menyebabkan lelaki ini meIafazkan talak pada isterinya yang sarat mengandung.

Lepas habis pantang bawak bini pindah KL

Hilang ego seorang lelaki setelah menyaksikan seorang wanita yang juga bekas isterinya bertarung ny4wa melahirkan anak mereka. Disebabkan itu, mereka telah bermaaf-maafan dan rujuk semula. Mereka kemudiannya tinggal bersama di KL seperti sebuah keluarga yang bahagia.

Namun, jodoh itu bukan milik kami..

Sumber: FB Ariff Ismail