Fesyen & Gaya Hidup Viral

“Aku Merayu..” -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak

"Aku Merayu.." -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Fotografi atau videografi sememangnya perkhidmatan yang penting dalam pelbagai acara keramaian terutamanya perkahwinan. Mana tidaknya, setiap orang pasti mahu merakamkan moment indah bersama orang tersayang sebagai kenang-kenangan. Realitinya, pekerjaan ini bukanlah mudah kerana banyak perkara luar jangkaan yang boleh berlaku sewaktu hari kejadian. Samalah seperti situasi yang terjadi kepada seorang pengendali akaun Twitter bernama Haikal Omar.


BACA: Kereta Rosak OTW Ke Pantai, Jurufoto Dedah Kisah Sebalik Photoshoot Tepi Jalan

Nak rakam video pengantin tapi ada pula yang mengacau

Dalam perkongsian tersebut, pemuda di sebuah majlis perkahwinan itu seakan-akan meluahkan rasa kecewa dengan sikap sebahagian pihak yang tak memahami tugasnya sebagai seorang jurufoto. Bayangkanlah dalam dia sibuk bertugas, ada pula individu lain yang tampil merosakkannya. Sama ada sengaja atau tidak, perkara itu nyata mendapat perhatian daripada netizen.

"Aku Merayu.." -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak 2

"Aku Merayu.." -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak 3

Aku merayu.. Guna phone boleh tapi jangan buat kami macam ni

Dalam video berdurasi 33 saat itu, jurufoto berkenaan kelihatan sedang sibuk merakam detik bahagia si pengantin lelaki. Namun dengan tak semena-mena, ada satu telefon bimbit yang diangkat memasuki frame kamera sehingga mengganggu proses rakaman. Bahkan jurufoto tersebut juga sudah berusaha untuk mengalihkan kedudukan kamera tetapi masih tak berhasil. Di ruangan kapsyen, dia berharap perkongsian ini dapat memberi iktibar kepada orang lain.


"Aku Merayu.." -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak 4

Lepas ni kena bawa rotan. Rakam tapi nanti padam jugak

Menjengah ke ruangan komen, posting tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-ratanya turut geram melihatkan situasi berkenaan sambil berkongsi pengalaman masing-masing. Tak terkecuali, sebahagian daripada netizen juga sempat memberi pandangan untuk menangani masalah tersebut. Keseluruhannya, video itu telah mendapat lebih 179 ribu tontonan setakat ini.


"Aku Merayu.." -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak 5

"Aku Merayu.." -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak 6

"Aku Merayu.." -Sibuk Rakam Pengantin, Tapi Jurufoto Geram Ada Telefon Menyemak 7

Sumber: Twitter kalcubemaster

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram