Inspirasi Semasa

“Abang Balik Lah…”- Luahan Sayu Adik Mangsa Lem@s Pok Rok, Buat Netizen Sebak

Susulan kepada kejadian kehilangan Abdul Bari yang dikhuatiri lem@s akibat berusaha menyelamatkan lima sekeluarga selepas kenderaan yang dinaiki mereka terjunam ke dalam sungai di Pulau Warisan, dilaporkan pihak penyelamat masih lagi dalam usaha pencarian dan mangsa masih belum ditemui. Terbaru melalui laporan akhbar Berita Harian, Mohd Mustafa, 60, bapa kepada pemuda yang yang lebih dikenali sebagai Pok Rok itu masih berharap agar anaknya itu segera ditemui.

BACA: [VIDEO] 4 Lelaki Ini Nekad Selamatkan Kereta Tenggelam, Tapi Yang Naik Cuma...

Menurut bapa mangsa itu lagi, dia sudah redha sekiranya anak lelakinya itu sudah pergi menghadap ilahi tetapi biarlah kematian anaknya itu berkubur. Walaupun nasib anaknya itu masih belum diketahui namun dia berbangga kerana mempunyai anak yang berjiwa murni.

Ibu mangsa, Masitah Awang, 60, turut terkejut apabila insiden ini dimaklumkan kepadanya pada pukul 10 malam semalam kerana pada petang itu, Abdul Bari seperti biasa melakukan aktiviti kegemarannya iaitu memancing. Siapa sangka itu mungkin menjadi kali terakhir dia melihat anak lelakinya itu.

Kehilangan Abdul Bari turut dirasakan oleh adik perempuannya yang ada memuat naik status sayu di Facebook berkenaan kehilangan tersebut.

Adik tau abang kuat dan adik percaya abang akan selamat

Abang balik lah…adik, keluarga dan kawan2 semua tunggu abang kat sini

Ternyata Pok Rok merupakan pemuda yang sangat disenangi keluarga, rakan-rakan dan orang kampung. Mereka yang mengenali Pok Rok turut bersedih dengan berita tersebut. Mereka mendoakan agar dia segera ditemukan dan semoga Allah memberikan balasan syurga kepada wira itu.

Barok adalah insan yang kelakar dan suka menolong orang

Sebak Ri, Allah je tahu perasaan aku macam mana

Manakala di akaun laman sosial Facebook milik Abdul Bari, sebuah status mengenai kem4tian yang pernah dimuatnaik pada November lepas turut mendapat perhatian netizen. Status tersebut telah mengundang simpati orang ramai seolah-olah pentanda yang dia bakal bertemu Si Pencipta.

Yang aku takut jika ajal yang tiba dulu

Sumber: facebookbharian

[instagram-feed]