Gadjet

Wow! Whatsapp Reka Ciri Baru Yang Akan Buat Semua Orang Dalam ‘Group Chat’ Diam

Bila kita dalam Whatsapp group mesti susah nak mencelah nak bercerita kan? Semua berterabur, semua nak mesej dan cerita. Kadang-kadang serabut bila banyak yang mencelah! Tak boleh fokus!

Lagi-lagi dalam group family atau member baik.. memang haru dibuatnya haha! Tahu-tahu je dah beratus notifications..

Tapi Whatsapp ada berita baik untuk pengguna aplikasi ni..

Pemilik syarikat Facebook sudah mencuba ciri baru ini dimana kita boleh buat semua orang dalam group berhenti chat dan dengar apa korang nak cakap je.. WOW! 

Dengan ciri ini, admin group boleh menyahaktifkan ciri lain seperti mesej, gambar, voice note senang cerita semualah! Ini bermakna yang bukan admin tidak boleh menghantar apa-apa dan terpaksa dengar apa yang admin nak beritahu. Wuaaa kerana terpaksa aku relakan!

Admin akan chat seperti biasa tanpa apa-apa gangguan dan member yang lain mahu atau tidak harus membaca apa yang disampaikan oleh admin.

Kalau korang yang bukan admin nak mesej jugak, korang kena tekan button “message admin”. Tetapi mesej itu perlu dapat keizinan dari admin tu sendiri, Aduh jenuh!

Walau bagaimanapun, ciri ini hanya bertahan selama 72 jam sahaja. Fuhh lega sikit dengar.. Admin harus setkan tetapan ini setiap 72 jam.

Apa pendapat korang tentang ciri Whatsapp baru ni?

Sumber: Says.com

like
love
haha
wow
sad
angry

- Kerja Kosong | Latihan Industri | Praktikal. Klik untuk Info lanjut.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.