Semasa Viral

Wow! Biar Betul! Pilot Ambik Gambar Di Atas Awan, Netizen Luah Rasa Bimbang Keselamatan Beliau.

Mungkin ada yang sudah kenal dan mungkin ada yang masih tidak kenal akan juruterbang yang menggunakan nama Pilotganso di laman instagramnya. Beliau dikenali dengan gambar gambarnya yang beraksi di atas awan iaitu ketika beliau sedang memandu kapal terbang di awangan!

Beliau juga dikecam oleh netizen berikutan sempat mengambil gambar ataupun selfie sepanjang membawa kapal terbang berikutan keselamatan penumpang yang dikhuatiri. Ada juga netizen yang mempersoalkan keberanian beliau melakukan aksi berani mati seperti itu.

Namun, segalanya terbongkar apabila gambar gambar yang dimuat naik oleh Pilotganso merupakan hasil editan yang sangat power dengan menggunakan aplikasi photoshop sahaja! Wow! Ini memang mahaguru photoshop punya kalau tengok gambar gambar yang dimuat naik tersebut!

Si empunya diri, Pilotganso sendiri juga mengesahkan gambar gambar berkenaan adalah edit edit belaka dan diedit oleh dirinya sendiri. Kepakarannya dalam mengedit menjadi pujian oleh netizen dan dikagumi kerana hasilnya yang sangat power!

Dah moh kita tengok betapa realnya gambar gambar ‘juruterbang’ berkenaan.

Ha macamana budak budak komputer, power tak power pakcik ni edit. Hahaha memang terbaikk weh! Buat orang semua tertanya tanya gambar ni real ke tak! Hahha. Korang rasa korang mampu ke challenge pakcik ni haaa.. Tak dapat yang real di awangan, dapat editan pun boleh lah kan. Huhu.