Gadjet International Viral

WhatsApp, Instagram & Facebook Down, Ramai Akui Berkali-Kali Restart Handphone

WhatsApp, Instagram & Facebook Down, Ramai Akui Berkali-Kali Restart Handphone 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bangun pagi terus pegang phone, nak tidur malam pun mata masih belum lepas tengok. Boleh dikatakan setiap hari berbelas-belas jam dihabiskan dengan membuka segala platform media sosial yang ada. Kalau tak dapat buka dalam sehari, boleh jadi tak keruan dibuatnya.


BACA: Sentap Status WhatsApp, Wanita Viral Tak Solat Guna Kayu Hoki Bantai Anak?

Sejak tengah malam, habis WhatsApp, Instagram & Facebook tak boleh buka…Tak berlaku di Malaysia sahaja

Namun semalam kira-kira jam 11, platform seperti WhatsApp, Instagram dan juga Facebook dikatakan gagal berfungsi. Malah masalah tersebut tidak hanya berlaku di Malaysia sahaja namun memberi kesan di seluruh dunia lalu menimbulkan kerunsingan.

@azmeerz

Korang sama tak? #fyp #fypシ #kitabangkitbersama #kitasempoi

♬ original sound – Azmeer – Azmeer

WhatsApp, Instagram & Facebook Down, Ramai Akui Berkali-Kali Restart Handphone 2

Lepas 7 jam tak dapat akses barulah akhirnya dapat berfungsi dengan baik semula

Namun selepas hampir 7 jam tidak dapat diakses, ketiga-tiga aplikasi berkenaan akhirnya berfungsi semula dengan baik. Masalah yang berlaku turut disahkan oleh pengasasnya iaitu Mark Zuckerbeg melalui satu hantaran di Facebook. Makluman tersebut sedikit sebanyak memberikan kelegaan semula kepada para pengguna.


WhatsApp, Instagram & Facebook Down, Ramai Akui Berkali-Kali Restart Handphone 3

Ada yang delete WhatsApp, lepas tu download balik…Sampai stress fikir sebab tak boleh buka

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terkejut apabila melalui masalah ini semalam. Malah ramai yang mengakui berkali-kali mencuba untuk restart phone dan juga wifi namun gagal. Bukan itu sahaja, ada juga yang menyangka internet mereka telah disekat kerana belum membayar bil telefon.


WhatsApp, Instagram & Facebook Down, Ramai Akui Berkali-Kali Restart Handphone 4

WhatsApp, Instagram & Facebook Down, Ramai Akui Berkali-Kali Restart Handphone 5

WhatsApp, Instagram & Facebook Down, Ramai Akui Berkali-Kali Restart Handphone 6

Sumber: TikTok Azmeer

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Iqbal Muncul Bagi Cincin, Juri Tegur Peserta Bawa ‘Isu Sampah’ Ke Pentas MLM
🔥[VIDEO] Ku Faridah Tampar Sharif Zero, Persembahan Kumpulan Tiro Diberi 5 HA
🔥Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook