sponsored Inspirasi Realiti Hidup

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Menepis mulut lancang orang sekeliling bukan satu hal yang mudah. Namun bagi seorang usahawan jelita berusia 26 tahun ini, segala aura negatif yang mendatang ditolak tepi demi mencapai impiannya dalam dunia perniagaan. Berkahwin seawal usia 18 tahun, ternyata Puan Khalidah menyimpan kisah suka duka yang cukup banyak sebelum menjadi dirinya yang sekarang.

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 2

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 3

Dipandang serong tiada pendapatan sendiri

Berkahwin dengan lelaki yang bergelar ‘orang kaya’, dia pernah menerima tohmahan termasuklah dilabel sebagai gold digger kononnya bernikah kerana harta. Ketika memegang status suri rumah sepenuh masa, ibu kepada 3 anak ini tidak ketinggalan dipandang serong akibat tiada pendapatan sendiri. Dugaan berat melanda setelah suaminya mengalami kecederaan kaki di Pulau Tioman ketika cuba membantu seseorang.

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 4

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 5

Hidup ‘berdulang emas’ tiba-tiba bertukar susah

Ibarat kehilangan ‘sayap’ keluarga, di sinilah titik mula dia menceburkan diri dalam bidang perniagaan atas talian. Luah Puan Khalidah kepada pihak Kisah Dunia lagi, dia terpaksa berkorban menjual kereta mewahnya serta beberapa barangan kemas sebagai wang modal memulakan bisnes. Daripada kehidupan ‘berdulang emas’ bertukar kepada susah, tidak dinafikan ia cukup jerih untuk dilalui. Hanya bersekolah hingga Tingkatan 4, dia sangat menghargai sokongan suaminya yang dianggap tulang belakang utama.

“Dulu saya pakai kereta BMW 5 Series. Bila suami patah kaki, saya try buat business online suka-suka cari duit. Saya jual kereta dan barang-barang kemas. Gelang Pandora. Tukar pakai kereta Gen 2. Saya tertanya sampai bila nak guna kereta ni. Kalau jumpa kawan pun parking tempat jauh sebab rasa malu”

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 6

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 7

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 8

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 9

Dihina “online seller tiada masa depan”

Tahun lalu juga, dia terjerat dalam perangkap bisnes emas sehingga kerugian RM60,000. Menitiskan air mata, Puan Khalidah terkenang pernah dihina oleh seorang pegawai bank dalam proses membeli kereta baru. Bukan setakat permohonan loan ditolak, malahan dia menerima ayat berbunyi Online seller tiada masa depan”. Akui merasa sangat terhina, semua itu dikemam satu persatu sebagai pembakar semangat. Lihatlah, sekarang dia berjaya meraih kemanisan hidup apalagi dapat membahagiakan keluarga tercinta.

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 10

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 11

Serendah RM375, miliki rambut sihat menawan bak sentuhan salon mahal

Beberapa tahun selepas usahanya membuahkan hasil dengan keuntungan bernilai jutaan ringgit, dia yang merupakan partner terbesar di Johor Bahru bersama team #eydaafaries kini giat mempromosikan 7 jenis produk penjagaan rambut terbaru. Serendah RM375/set sahaja, anda boleh mendapatkan rambut sihat menawan persis sentuhan salon mahal. Bukan sahaja orang dewasa, malahan sesuai untuk kanak-kanak seawal 5 tahun.

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 12

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 13

Keluarkan RM10,00 reward anak buah dengan barang kemas

Mempunyai ‘Showroom Beauty By Eydaa’ 3 tingkat berlokasi di Majidi, Johor Bahru, dia juga membuka peluang kepada orang ramai untuk menjana pendapatan sampingan. Yang seronoknya di bawah team #eydaafaries, emas adalah salah satu reward yang korang boleh dapat. Bahkan sebelum ini, belanja sekitar RM10,000 pernah dikeluarkan untuk appreciate kerja keras anak buah melalui pemberian barang kemas. Keuntungan menyertai team juga boleh cecah sehingga kadar 45%.

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 14

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 15

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 16

Restock 2 juta dalam 7 bulan…Team #eydaafaries berjaya survive di zaman pandemik

Tidak berharap kepada gimik marketing negatif, pastinya berniaga di musim pandemik Covid-19 bukan perkara yang mudah. Pun begitu, team #eydaafaries tetap berjaya mencapai keuntungan membanggakan iaitu restock sebanyak 2 juta dalam masa 7 bulan sahaja. Mengenangkan kejayaan itu, dia sendiri merasa bersyukur dan tidak menyangka mereka semua boleh survive di zaman sukar ini.

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 17

Kejayaan tidak akan khianati usaha keras

Bagi tujuan pertanyaan menjadi agent penjualan, sila tekan sahaja link Whatsaap +60 11-11900661. Untuk mendapatkan maklumat lain mengenai produk ini termasuklah promosi, anda boleh singgah ke websites Beauty By Eydaa, laman sosial TikTok Beauty By Eyda dan juga Intagram Beauty By Eydaa. “Kejayaan tidak akan mengkhianati kerja keras”, mungkin itulah sebaris kata yang sesuai menggambarkan kisah wanita ini.

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 18

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 19

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 20

Wanita Dihina Pegawai Bank Saat Cuba Beli Kereta, Bangkit Jadi Usahawan Berjaya 21

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah Bersuami

Sharing is caring!

Youtube

Facebook