Sedih kesihatan Semasa

Wanita ‘Dibantai’ Suami Menanti Hari Bersalin, Tapi Adik Luluh Dengar Risikonya

Wanita 'Dibantai' Suami Menanti Hari Bersalin, Tapi Adik Luluh Dengar Risikonya 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Tiada siapa dapat melupakan insiden menyayat hati yang menimpa Jahadiah Nordin pada 4 Mei lalu, sehingga mengalami kecederaan serius pada bahagian otak serta anggota badan lain. Walaupun sehingga kini dia masih terlantar di pusat perubatan akibat tindakan ‘suami durjana’, namun ajaibnya bayi dalam kandungan wanita tersebut selamat membesar seperti biasa.

BACA: Mengejutkan, Bayi Dalam Kandungan Ibu Koma Masih Hidup Walaupun Dibantai Suami

@ziahzara15

rindu kakak yg dulu ..#braindamage #mangsaderasuamidayus #pregnant #ziahzara #koma #deraisteri

♬ original sound – Najihah Saberi – ɴᴀᴊɪʜᴀʜ sᴀʙᴇʀɪ | ᴛɪᴘs ᴛɪᴋᴛᴏᴋ

Wanita 'Dibantai' Suami Menanti Hari Bersalin, Tapi Adik Luluh Dengar Risikonya 2

Hanya berbekalkan susu sebagai makanan utama…kini cuma menghitung hari kelahiran bayi

Melalui perkongsian @Fazariah Nordin, bayi dalam kandungan disifatkan kuat semangat untuk membesar walaupun kakaknya cuma diberi susu melalui tiub saja sepanjang dirawat. Malah berkat kekuasaan-Nya, detik kelahiran anak tersebut tinggal menghitung hari saja susulan sudah memasuki usia 35 minggu setakat ini.

@ziahzara15

insyaAllah..semua baik² saja..#mangsaderasuamidayus #pregnant #ziahzara #braindamage

♬ suara asli – Hi, ini meme – 𝑴𝒆𝒎𝒆𝒊𝒏𝒊𝒎𝒆𝒎𝒆🐹

Wanita 'Dibantai' Suami Menanti Hari Bersalin, Tapi Adik Luluh Dengar Risikonya 3

Kena admit, pakar nak pantau sebelum operate…berat nak lepaskan, rasa macam kali terakhir bersama kakak

Namun 2 hari lepas, Jahidah dimaklumkan terpaksa ditahan bagi membolehkan doktor pakar pantau lebih lanjut sebelum mulakan proses operation. Ujar pihak mereka, risikonya sangat tinggi susulan perlu dibius seluruh badan. Bagaimanapun Fazariah Nordin akui berat untuk melepaskan kakaknya lalui prosedur tersebut, malah gusar firasat hatinya seolah-olah kuat menyatakan ia mungkin detik terakhir mereka dapat bersama.


@ziahzara15

Doakan aku kuat ..kakak selamat..sihat .baby sihat..Aamiin ..#ziahzara #pregnant #mangsaderasuamidayus #Lumpuh #koma #wadbersalin🤭

♬ suara asli – Hi, ini meme – 𝑴𝒆𝒎𝒆𝒊𝒏𝒊𝒎𝒆𝒎𝒆🐹

@ziahzara15

Kakak macamana ya hari ni kat hospital…😷#ziahzara #countingdays #pregnant #braindamage #mangsaderasuamidayus

♬ Berhenti Kasihan – Lagu Sabah Terbau

Jumpa doktor pakar…lemah kaki lepas dengar risiko bakal menanti Kak Jahidah

Terbaru, Fazariah berkesempatan jumpa doktor pakar bagi penerangan tentang kemungkinan yang berlaku kepada kakaknya selepas operation. Namun alangkah terkejutnya wanita ini apabila kesemuanya adalah sangat serius, termasuklah dengan risiko kematian. Namun disebabkan tiada pilihan lain, dia terpaksa menandatangani persetujuan terhadap prosedur berikut.

@ziahzara15

Doakan yang terbaik untuk kakak dan kandungannya….😔#pregnant #wadbersalin #mangsaderasuamidayus #braindamage #ziahzara #deraisteri

♬ original sound – Jilbrave Official – Jilbrave Official

Wanita 'Dibantai' Suami Menanti Hari Bersalin, Tapi Adik Luluh Dengar Risikonya 4


Kredit : TikTok ziahzara15 & FB Fazariah Nordin

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Youtube

Facebook