Semasa Viral

Viral Kerana Ternak Lipas Dalam Bilik, Housemate Gadis Ini Tampil Mohon Maaf

Tidak siapa mahu atau berkeinginan untuk tinggal dalam keadaan rumah kotor dan dipenuhi dengan lipas yang menjijikkan. Namun, tidak mustahil jika ada orang bertindak sedemikian apabila seorang penyewa tidak menyangka kehadiran lipas yang banyak di dalam rumah telah membawa kepada penemuan tidak dijangka datang daripada bilik rakan serumahnya di tingkat atas.

BACA: Dugaan Akhir Tahun 2018 Homestay Diperdajal Budak-Budak Muda Takde Sivik!

Begitulah apa dikongsikan oleh seorang gadis yang menjadi persoalan apabila rakan serumahnya gemar makan di tingkat bawah dan bukan di dalam biliknya sendiri. Dia melihat rakannya itu turut mempunyai bau busuk yang kuat dan rambut berminyak.

“Saya anggap dia ada masalah kebersihan dan membayangkan biliknya yang kotor…”

” Lepas 2 minggu, kami perasan bilangan lipas semakin meningkat dalam rumah. Walaupun biasa melihatnya sewaktu hujan, tetapi lipas ini datang daripada tingkat atas..”

“Malam tadi bilangan lipas tu mencanak naik sampai ada yang cuba terbang ke arah saya dan masa itu saya dah hilang sabar”

Dia telah mengadu untuk per4ngi makhluk perosak ini, namun rakan serumahnya itu telah meningg4lkan ‘group chat’ dan menghilangkan diri. Hal ini membuatkan dia ingin memeriksa ke dalam bilik tersebut dan ada penemuan yang sangat mengejutkan.

“Dialah penyebabnya! Lihatlah pengalaman yang saya lalui minggu ini…”

“Dia ada membela seekor anjing dalam bilik beserta naj1snya sekali dan bau yang sangat teruk…”

Menurutnya, dia tidak mempunyai fotonya itu dan tidak begitu mengenalinya kerana dia tinggal di bahagian bawah manakala rakan serumahnya itu di bahagian atas dan mereka jarang bertemu.

Tidak mahu terus berada dalam keadaan kotor, dia dan teman lelakinya telah mengambil keputusan untuk membersihkan bilik tersebut.

Keadaan bilik selepas dibersihkan

Perkara ini telah tular di media sosial membuatkan rakan serumahnya tampil membuat permohonan maaf secara terbuka dan mengaku kesilapannya. Dia telah memohon agar orang ramai tidak menyalahkan ibu bapanya dan berharap dapat peluang kedua serta berjanji untuk membayar k0s pembersihan tersebut.

“Saya akui kesilapan saya dan sangat meminta maaf atas apa yang saya lakukan kepada siapa yang terlibat. Ya, perkara tersebut telah viral, orang ramai  telah membuat saya ketakutan dan tidak tahu apa perlu dilakukan untuk mengakhiri semua ini…”

“Saya nak bayar kos pembersihan bilik tu…” 

“Ya, masalah ni semua daripada awak dan kami memang akan cajkan semua kos pembersihan bilik tu pada awak”

Sumber : Facebook Micho Teh & Nobu Wewe

like
love
haha
wow
sad
1
angry