Realiti Hidup Viral

Viral Foto Graduan Gigih Sarungkan Ibu Jubah Konvo, Ramai Netizen Luah Sebak

Apabila berbicara mengenai hari konvokesyen, semua orang pastinya teruja kerana detik ini merupakan satu simbolik kepada usaha keras daripada ramai pihak. Selain graduan, ibu dan bapa adalah individu yang bertungkus lumus membanting tulang demi membiayai pengajian pelajar. Tidak mustahillah bila menjelang sahaja hari konvokesyen, mereka akan menjadi orang pertama yang dicari sewaktu melangkah keluar dari dewan.

BACA: Lupakan Hasrat Genggam Ijazah, Pemuda Urus Pengebumian Ibu Di Hari Konvokesyen

Kasih ibu dan anak di majlis konvokesyen

Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook bernama Siddiq Harry telah merakamkan satu moment terindah antara seorang anak dan ibu yang dipercayai diambil sewaktu istiadat konvokesyen di sebuah universiti terkemuka. Kejadian yang disaksikan dengan matanya sendiri itu nyata mendapat perhatian ramai di media sosial.

Sungguh-sungguh siapkan ibu pakai jubah

Dalam paparan foto berkenaan, seorang gadis ini dilihat seakan-akan gigih menyarungkan jubah konvokesyen kepada ibunya sambil dirakam oleh seorang lelaki dengan telefon bimbit. Menerusi kapsyen, pemilik Facebook itu telah mengungkapkan rasa sebak dengan figura tersebut apalagi ketika melihat wajah si ibu yang tampak gembira. Tambahnya, begitulah gambaran seorang anak yang berjaya membalas jasa seorang insan bergelar ibu.

Tahniah buat anak yang menghargai pengorbanan ibu

Meninjau ke ruangan komen pula, terdapat pelbagai reaksi yang diberikan oleh netizen. Rata-ratanya meluahkan rasa terharu sambil berkongsikan pengalaman bersama orang tua masing-masing. Sementara itu, mereka juga memuji tindakan yang dilakukan oleh gadis di dalam foto tersebut kerana menjalankan tanggungjawabnya sebagai anak dengan baik.

Gambar sekadar hiasan

Sumber: Facebook Siddiq Harry

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram