Viral Semasa

[VIDEO] “Woi Lepaskan”-Dah Warning Tapi Degil Harungi Banjir, Motor Ditelan Air

[VIDEO] "Woi Lepaskan"-Dah Warning Tapi Degil Harungi Banjir, Motor Ditelan Air 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Sejak semalam, berita mengenai kejadian banjir di sekitar Malaysia terus dilaporkan malahan bilangan penduduk terjejas yang dipindahkan ke pusat perlindungan sementara kian meningkat. Sehingga ke hari ini, jalan-jalan utama yang menghubungkan bandar besar telah musnah disebabkan oleh tanah runtuh mahupun ditenggelami air. Akibatnya, cuaca buruk terbabit memaksa orang ramai berpatah balik untuk menggunakan laluan alternatif lain.

BACA : [VIDEO] Isteri Hamil Selamat & Suami Hanyut Banjir, Saksi Dedah Cerita Sebenar

Jengka 15, mohon sahabat doakan keselamatan kami semua

Dalam pada itu, masih ada segelintir orang yang ‘hati kering’ cuba melintasi arus demi meneruskan perjalanan ke destinasi. Malang sekali, tidak semuanya berjaya mengharungi banjir berkenaan seperti situasi dua individu ini. Dipercayai berlaku di Felda Jengka 15, Bandar Jengka, Pahang, mereka dilihat berusaha keras demi menyelamatkan motosikal yang sudah ditarik masuk oleh arus deras. Sedar bahawa cubaan itu hanyalah sia-sia, mereka akhirnya reda melepaskan sahaja kenderaan itu ditelan banjir.


@babyjb010592

Jengka 15 😭 mohon sahabat doakan keselamatan kami semua🥺

♬ bunyi asal – Duta Anggun HQ – Duta Anggun HQ

Allah derasnya air…Lebih sayangkan motor daripada diri sendiri

Menurut pemilik video sendiri, mereka berdua sudah diberikan amaran oleh orang sekitar supaya tidak cuba untuk mengharungi banjir yang deras itu. Namun pesanan itu tidak diendahkan sehinggakan diri mereka sendiri umpama sedang berada di hujung tanduk. Melihat kedegilan tersebut, netizen juga meluahkan risau namun bersyukur kerana semuanya masih selamat.

[VIDEO] "Woi Lepaskan"-Dah Warning Tapi Degil Harungi Banjir, Motor Ditelan Air 2

[VIDEO] "Woi Lepaskan"-Dah Warning Tapi Degil Harungi Banjir, Motor Ditelan Air 3 [VIDEO] "Woi Lepaskan"-Dah Warning Tapi Degil Harungi Banjir, Motor Ditelan Air 4

Sumber : Twitter emint & TikTok

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×