Viral

[VIDEO] “Untung Dapat Dia”, Ramai Sebak Tengok Moment Pemuda Suap Ibu Terlantar

[VIDEO] "Untung Dapat Dia", Ramai Sebak Tengok Moment Pemuda Suap Ibu Terlantar 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Sesungguhnya syurga setiap anak ada di bawah telapak kaki ibunya. Maka sudah menjadi kewajipan sebagai anak untuk jaga kebajikan mereka terutamanya ketika sedang uzur mahupun diuji masalah kesihatan. Begitulah yang dapat disaksikan dalam sebuah rakaman tular di aplikasi TikTok baru-baru ini.


BACA: Lawan Masalah Kronik, Pelajar Malaysia Sempat Tunggu Ibu Bapa Fly Ke Mesir

Curi-curi rakam aksi pemuda layan mak dengan baik, suapkan makanan

Menerusi perkongsian oleh UmieQazrina, dia terdetik merakam satu moment indah di antara seorang anak dan juga ibunya. Ujarnya, sudah beberapa kali melihat aksi jejaka tersebut melayan wanita itu dengan cukup baik termasuklah menyuap makanan. Video yang dikongsi dipercayai diambil di sebuah pusat perubatan awam di Terengganu.

[VIDEO] "Untung Dapat Dia", Ramai Sebak Tengok Moment Pemuda Suap Ibu Terlantar 2

Teruja sebab jarang tengok anak lelaki setia tolong mak tak sihat

Bukan setakat itu sahaja, malah pemuda berkenaan juga turut ada buatkan air selain membersihkan badan wanita yang terlantar itu dengan penuh tertib. Gara-gara tersentuh memandangkan jarang sekali melihat seorang anak lelaki berkelakuan sedemikian, Umi turut mendoakan semoga jejaka itu dimurahkan rezeki.


@sajeeda83

Respect gila dekat abang ni yang jaga mak dia terlantar sakit .. Semoga abang ni dimurahkan rezeki selalu 🤲🏻🤲🏻 #hsnz #syurgamak

♬ original sound – ruwet👻🐣 – umi👻😬

Macam mana dia layan mak dia, insyaAllah macam tu jugak layanan isteri dia dapat

Video yang telah berjaya mendapat lebih 177 ribu jumlah tontonan di aplikasi TikTok itu membuatkan ramai sebak. Selain itu, rata-rata netizen memuji sikap mulia ditunjukkan jejaka berkenaan dalam menjaga insan tersayang.


[VIDEO] "Untung Dapat Dia", Ramai Sebak Tengok Moment Pemuda Suap Ibu Terlantar 3

[VIDEO] "Untung Dapat Dia", Ramai Sebak Tengok Moment Pemuda Suap Ibu Terlantar 4

[VIDEO] "Untung Dapat Dia", Ramai Sebak Tengok Moment Pemuda Suap Ibu Terlantar 5

Sumber: TikTok Umie Qazrina 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram