Viral Sedih

[VIDEO] Tuan Rumah ‘Hangus’ RM350K, Ditipu Kontraktor Sambung Atap Guna Tape

[VIDEO] Tuan Rumah 'Hangus' RM350K, Ditipu Kontraktor Sambung Atap Guna Tape 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Sudah pasti ramai yang mempunyai keinginan memiliki rumah sendiri. Kediaman gah yang bakal menjadi tempat tinggal untuk seisi keluarga serta persinggahan buat sanak saudara. Oleh sebab itu, kebanyakan orang tidak berkira meskipun berhabis ratusan ribu ringgit asalkan mahligai impian dapat terbina sesuai dengan angan-angan.

BACA: Memberontak Handphone Dirampas, Kakak Gigih Kejar Adik Lari Rumah Jam 5 Pagi

Rumah dah duduk, bila hujan lebat angin kuat ada bunyi kat atap…Bila check ini yang Allah tunjuk

Namun impian seorang wanita bernama Kak Serri untuk terus tinggal di rumah idaman berharga RM35,000 musnah apabila menyedari telah ditipu. Segala kebohongan itu terbongkar apabila dia naik ke atas bumbung rumah untuk memeriksa selepas ada munculkan bunyi mencurigakan ketika angin bertiup kuat.

[VIDEO] Tuan Rumah 'Hangus' RM350K, Ditipu Kontraktor Sambung Atap Guna Tape 2

@auraserriputeri1

Saya kena dengan Contractor Penipu dia ingat kak Serri tak naik atas bumbung check bin rumah besi sambung2 pakai double tape gila Follow Like Comment Share #auraserriputeri1 #fyp #wanitahebat #cantik #kontractor #contractors #buatrumah

♬ Ya Allah – Wali

Agreement ada semua, dah saman dan pihak majlis ambil tindakan…Hati-hati yang nak buat rumah

Kak Serri bagaimanapun sungguh terkejut tatkala melihat rangka bumbung rumahnya hanya diikat serta dicantumkan menggunakan double tape. Tanpa melengahkan masa, wanita tersebut terus membuat aduan kepada pihak berwajib sehinggakan lesen syarikat kontraktor itu telah ditarik balik. Akan tetapi, mereka sekeluarga pula dinasihatkan untuk berpindah sementara kerja baik pulih selesai untuk keselamatan.

[VIDEO] Tuan Rumah 'Hangus' RM350K, Ditipu Kontraktor Sambung Atap Guna Tape 3

@auraserriputeri1

Hati2 yang nak buat rumah Contractor Penipu Kekuda Besi Rangka Rumah Pakai Double Tape.Atas arahan pihak majlis Selayang kami sekeluarga berpindah.kekuda besi dan atap runtuhkan dan tukar yang baru Follow Like Comment Share #auraserriputeri1 #fyp #wanitahebat #kontractor #contractors #buatrumah

♬ Ya Allah – Wali

Ingat buat rumah tikus ke, reban ayam pun berpaku…Cubalah buat kerja tu jujur sikit

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sama terkejut melihat keadaan rumah berkenaan. Malah tak kurang juga ramai yang cukup marah kerana ada pemaju sanggup memperkotak-katikkan keselamatan individu lain.


[VIDEO] Tuan Rumah 'Hangus' RM350K, Ditipu Kontraktor Sambung Atap Guna Tape 4

[VIDEO] Tuan Rumah 'Hangus' RM350K, Ditipu Kontraktor Sambung Atap Guna Tape 5


[VIDEO] Tuan Rumah 'Hangus' RM350K, Ditipu Kontraktor Sambung Atap Guna Tape 6

Sumber: TikTok Puteri Serri Anja Asmara  

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tersasul Panggil Kamal Adli ‘Sayang’ Di Live TV, Uqasha Senrose Tertunduk Malu
🔥Kantoi Juga Kejahatan Erma, Tapi Ramai Pula Nak Ayah Syafiq Terima Balasan
🔥[VIDEO] Mak Engku Jiwai Watak Saat Shooting, Tertampar Muka Amelina Betul-Betul

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook