Viral

[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew

[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Genap hari kelima pemergian penuh tragis Allahyarhamah Siti Nur Surya Ismail yang putus pergelangan tangan kiri dan cedera tubuh badan. Lebih meruntun jiwa lagi, anak yang semasa hayatnya menjadi sandaran keluarga itu menemui ajal ditangan kawan baiknya sendiri.

BACA : “Terima Kasih Untuk Segalanya” –Boyfriend Kongsi Video Kenangan Terakhir Surya

[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew 2

Wajah sugul si ayah sambut kunjungan Ustaz Ebit Lew..

Terkesan dengan pemergian itu, pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew mengambil kesempatan menziarahi keluarga Allahyarhamah yang masih berduka di Terengganu. Sebaik sahaja menjejak kaki ke kediaman berkenaan, beliau disambut dengan wajah sugul warga emas berusia 58 tahun itu.


[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew 3

[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew 4

Saya tak dapat lupa Ustaz.. Air mata asyik mengalir je, dia anak yang baik..

Menerusi potongan video di Instagram, penceramah berkenaan cuba menenangkan si ayah yang masih dalam kedukaan selain tidak dapat melupakan peristiwa hitam menimpa anak perempuannya. Dalam pada itu, Ustaz Ebit sempat berkongsi kisah Nabi Yakob AS yang kehilangan Nabi Yusuf AS. Di samping memberi sedikit sumbangan, beliau turut mendoakan ketabahan buat semua ahli keluarga Allahyarhamah Nur Surya.

View this post on Instagram

Sayu pilu sangat rasa hati perginya adik Siti Nur Surya. Sampai jer rumah mereka. Ayahnya terus datang peluk saya menangis. Terharu ustaz hadir ke sini. Saya pun tak tahan rasa sedih. Ya Allah. Saya tak dapat lupa ustaz. Air mata asyik mengalir jer cerita tentang arwah. Arwah anak baik. Beliau selepas SPM sentiasa jaga maknya yang sakit kanser. Boleh urus seorang diri dibantu adik perempuannya tingkatan 3. Sanggup korban belajar sebab nak jaga mak dekat rumah. Mandikan dan uruskan mak nya sentiasa. Maknya kenal saya. Katanya selalu tengok saya walau dalam keadaan tak sihat. Beratnya ujian mereka. Tadi berkongsi kisah Nabi Yakob as kehilangan Nabi Yusuf as. Kisah ujian Nabi saw yang kita cintai. Dapat berdoa bersama semua ahli keluarga. Saya beri sedikit sumbangan. Semoga Allah beri kekuatan buat seluruh ahli keluarga-ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Kasih seorang ayah, semoga terus tabah hadapi ujian ini..

Meraih lebih sejuta tontonan, rata-rata netizen meluahkan rasa simpati atas kehilangan insan istimewa tersebut. Selain kagum dengan keprihatinan penceramah ini, mereka juga mendoakan kesejahteraan dan ketabahan buat buat si ayah.

[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew 5

[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew 6

[VIDEO] Tragedi Hitam Nur Surya, Ayah Tak Henti Nangis Didakap Ustaz Ebit Lew 7

Sumber : Instagram ebitlew, Facebook Ebit Lew

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya