Viral Sedih

[VIDEO] Tersalah Laser Hingga Berparut, Pemuda Akur Mata Kanan Jadi Buta Kekal

[VIDEO] Tersalah Laser Hingga Berparut, Pemuda Akur Mata Kanan Jadi Buta Kekal 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bayangkan anda ada sepasang mata yang boleh melihat, bukankah ia satu nikmat tidak terkata hasil kurniaan Allah kepada semua hambanya? Tanpa penglihatan, proses beradaptasi dengan rutin harian pastinya menjadi sedikit sukar malah boleh membuatkan seseorang merasa down. Payah ditelan, namun demikianlah hal yang dialami pemuda bernama Syed Wildad ini.


BACA : Tabiat Picit Jerawat Undang Padah, Muka Ibu Muda Naik Bengkak Nyaris Buta

[VIDEO] Tersalah Laser Hingga Berparut, Pemuda Akur Mata Kanan Jadi Buta Kekal 2

Disahkan oleh HKL kehilangan penglihatan mata kanan akibat salah laser

Daripada perkongsian di TikToknya beberapa jam lalu, pemuda berkenaan mendedahkan tentang kisah matanya di sebelah kanan yang kini mengalami kehilangan upaya melihat kekal. Mendapat khabar duka itu pada tanggal 29 Jun lalu setelah dimaklumkan oleh sebuah pusat perubatan awam, katanya ia berpunca akibat insiden tersalah laser ketika menjalankan rawatan.

@syedwildad3

Hilang upaya mata kanan kekal..23/6/2021 disahkan oleh dr pakar mata hkl,semoga hati ini terus kuat kehadapan amin #maafxpandaieditvideo

♬ 100 Ways – Jackson Wang

Laser tembus kat saraf Macula. Kena kat tengah. Ada parut kat dalam…Itu yang sebabkan pandangan terhalang

Merasa sedih dengan keadaan mengejutkan itu, hasil pemeriksaan di pusat rawatan lain juga mengesahkan hal sama dan difahamkan laser berkenaan telah memberikan parut pada bahagian tengah mata yang dinamakan Macula (saraf optik). Ternampak normal bagi orang luar yang melihat, hakikatnya penglihatan mata kanan Wildad kini terjejas sepenuhnya.


@syedwildad3

Reply to @muaz_marsha no doubt ok✌🏻

♬ original sound – Syed wildad – Syed wildad

Bro pergi jumpa lawyer cakap nak saman…Kalau menang adalah duit untuk masa depan

Parut yang terbentuk itulah yang menghalang mata kanannya untuk melihat. Enggan mendedahkan pihak mana yang melakukan kecuaian terbabit, ramai netizen mencadangkan Wildad mendapatkan khidmat peguam bagi tujuan menghantar saman.


@syedwildad3

Reply to @nathrahmy maaf kalau x jawab..xp sy x nak wujudkan bad imej kt mana2 pihak..hope x takut p hospital/klinik ok😇

♬ original sound – Syed wildad – Syed wildad

@syedwildad3

Reply to @flawsome2905 🙏🏻 sedikit sebanyak yg sy tahu

♬ original sound – Syed wildad – Syed wildad

[VIDEO] Tersalah Laser Hingga Berparut, Pemuda Akur Mata Kanan Jadi Buta Kekal 3

Sumber : TikTok Syed Wildad

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Allahuakbar! Dituduh Isu Anak Tertukar Sebab Marketing? Dengar Penjelasan Siti Suriani🔥

Sharing is caring!

Youtube

Facebook